Munkára ösztönözne a kormány a szociális földprogrammal is

agrarszektor.hu
A kormány döntött arról, hogy a szociális földprogram megvalósítása érdekében az önkormányzatok állami földeket kapnak vagyonkezelésbe, melynek célja, hogy a vidéken élő, hátrányos helyzetű lakosok munkalehetőséghez jussanak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a szociális földprogram megvalósítása érdekében első alkalommal hirdetett meg ingyenes termőföldeket az önkormányzatok számára. Az NFA az önkormányzatok által benyújtott kérelmeket elbírálva javaslatot készített a kormánynak több mint 132 hektár termőföld ingyenes vagyonkezelésbe adására.

A szociális földprogram a háztáji jellegű mezőgazdasági kistermelésre, illetve az állattartásra irányul, és a hátrányos helyzetű, gyakran munkanélküli családok munkára ösztönzésével, a helyi erőforrások kihasználásával valósul meg. Ezért elsősorban a kézimunka-igényes növénytermesztés és a jelentős időráfordítást igénylő kisállattartás támogatása a cél. A szociális földprogram lehetőséget teremt a munkaközpontú gazdaság erősítéséhez, a szegénység terjedésének megállításához, a vidéken élők szociális helyzetének stabilizálásához, a települések népességmegtartó erejének növeléséhez.

(forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?