2022. május 21. szombat Konstantin

Hírek - Föld

Nem talált törvénytelenséget az ellenőrző bizottság az NFA-nál

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet ellenőrző bizottsága (NFA EB) nem észlelt törvénytelenséget, illetve szabálytalanságot a földalapkezelő tevékenységében
 
 

Péter Mihály szerint az ügyben a politikai nyilatkozattevők egy belső munkaanyagból idéznek kiragadott részleteket, amelyek nem reprezentálják az egész testület szakmai álláspontját.

Péter Mihály közleményében leszögezte, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának április 16-i ülésén az NFA EB megállapításainak konklúziójaként azt mondta: "összességében azt állapítottuk meg, hogy a szubjektív módon adható pontszámok aránya nem volt olyan jelentős, ami az egész pályázati rendszer egységességét vagy az eljárási rend egységességét befolyásolta volna".

A testület vezetője a közleményben hangsúlyozta: leszögezte a kormányprogramhoz, a Nemzeti Vidékstratégia céljaihoz való igazodás teljesülését is. Kijelentette: "összességében vizsgáltuk az elfogadott birtokpolitikai irányelveket is, és az irányelveknek megfelelőnek találtuk ezt a pályázati rendszert".

A valótlanságok terjesztői ellen minden esetben megteszik a jogi lépéseket - áll a közleményben. Az MSZP szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet ellenőrző bizottsága súlyos aggályokat tárt fel az állami földhaszonbérleti pályázatok értékelésével kapcsolatban. Erről Gőgös Zoltán, a párt szakpolitikusa beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, jelezve: továbbra is úgy látják, előre megbeszélt pályáztatás alapján döntöttek a földbérletekről, és ebben sok esetben fideszes politikusok is részt vettek. A szocialista politikus szerint a jelentés túlzónak ítélte a szubjektív módon adható pontok arányát.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!