2020. október 28. szerda Simon, Szimonetta

Hírek - Föld

Tovább bonyolódik a fővárosi trágyaszag ügye: nincs meg a felelős?!

Augusztus elején brutális bűz lepte el az egész fővárost és környékét, és mindenkit lázban tartott a rejtélyes szag, sokáig nem lehetett tudni ugyanis hogy honnan ered. Akkor az a hivatalos válasz érkezett, hogy Óbarok-Újbarok-Bodmér között egy kerti vasút hálózatot alakítanak ki, ahol speciális orosz trágyával végzett trágyázást az Óbarok Kerti vasút Kft. Az ügyben még a bűz megjelenése után vizsgálatot indított a Pest Megyei Kormányhivatal, ám a válasz alapján nem létezik Kerti Vasút Kft.
 
 

Ahogy arról korábban az agrárszektor.hu is írt augusztus elején iszonyatos bűzre lettek figyelmesek a főváros és környékének lakói, és jó ideig nem érkezett válasz arra, hogy honnan ered a kellemetlen szag. Akkor portálunk utánanézett annak, hogy mik lehetnek a szagterhelés lehetséges forrásai, és meg is érkezett a hivatalos válasz arról, hogy az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél az orrfacsaró bűzt. Ezen a vonalon ugyanis egy kerti vasút hálózatot alakítanak ki, a talaj-előkészítés érdekében pedig speciális orosz trágyával végzett trágyázást az Óbarok Kerti vasút Kft. 

Az ügyben akkor vizsgálatot indított a kormányhivatal, a parlament oldalára pedig mostanra került fel a válasza azzal kapcsolatban, hogy mi okozta az undorító trágyaszagot Budapesten - írja a HVG. A válasz szerint "a rendelkezésére álló információk alapján a bejelentésekben kifogásolt szaghatás az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok–Újbarok–Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott. Mivel Óbarok település Fejér megyében található, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal bevonta a vizsgálatba a Fejér Megyei Kormányhivatal illetékes munkatársait is, így a két kormányhivatal szakemberei közösen léptek fel a trágyaszag terjedésének megállítása érdekében."

Az indoklásban több érdekesség is van, ilyen például, hogy nem létezik Bodomér nevű település, csak Bodmér, habár ez lehet akár elírás is. A cégadatbázisokban nem létezik a Kerti Vasút Kft., amit még a Budaörsi Info nevezett meg egy augusztus eleji cikkében, amely azóta elvileg eltűnt az oldalról. A hivatalos válaszból az is kiderül, hogy annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló, arra utasították a kormányhivatalokat, hogy fokozzák a helyszíni ellenőrzések gyakoriságát.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu