Évi 200 millió kínai élelmiszerfertőzés

agrarszektor.hu
Kínában a lakosság 15 százaléka, azaz körülbelül 200 millió lakos betegszik meg évente valamilyen szennyezett élelmiszer következtében, pontosabban a baktériummal és élősködőkkel szennyezett, illetve a káros hozzáadott anyagokat és a természetből származó méreganyagokat tartalmazó ételektől - írja az Agromonitor.

Március 19-én jön a tavasz meghatározó agráreseménye: Agrárium 2025

A rendezvény célja, hogy áttekintse mindazokat a fontos támogatási, szabályozási, finanszírozási, piaci és jövedelmezőségi változásokat, illetve kilátásokat, amelyek döntően meghatározzák az agrárgazdasági vállalkozások egész éves eredményes gazdasági/üzleti tevékenységeit.

Kistermelők, őstermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre! 

A Kínában bekövetkező ételfertőzések, melyeket legtöbbször az okoz, hogy a több profit érdekében a kereskedők gyenge minőségű árut kínálnak jó minőségűként feltüntetve, komoly gondot jelentenek az ázsiai országnak.

Az elmúlt időszakban ruhafestéket, viaszt, tintát és mérgező vegyi anyagokat találtak bizonyos élelmiszerekben. A higiéniai szabálysértések alól már a nagyobb cégek sem kivételek, így már a McDonald's, a Wal-Mart vagy a Carrefour esetében is találtak erre vonatkozó hiányosságokat.
Az adatok a lakosság nagy részét aggasztják: A Kínai Társadalomtudományi Akadémia (CASS) tavaly év végi felméréséből ugyanis kiderült: az emberek többsége az élelmiszer- és gyógyszerbiztonságot nevezte meg első helyen a leginkább bizonytalanná tévő dolgok között.

A kínai hatóságok igyekeznek visszaszorítani az élelmiszeripari fertőzéseket, Pekingben ezért azt tervezik, hogy országos szinten 50 adalékanyagot tiltanak be, az élelmiszerhamisítókat pedig örökre eltiltják az ágazattól.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Legyen Ön is EARLY BIRD!
EZT OLVASTAD MÁR?