Évi 200 millió kínai élelmiszerfertőzés

agrarszektor.hu
Kínában a lakosság 15 százaléka, azaz körülbelül 200 millió lakos betegszik meg évente valamilyen szennyezett élelmiszer következtében, pontosabban a baktériummal és élősködőkkel szennyezett, illetve a káros hozzáadott anyagokat és a természetből származó méreganyagokat tartalmazó ételektől - írja az Agromonitor.

Rangos Agrárdíjak az Agrárszektor 2025 konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 13. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A decemberi rendezvényen immár 11. alkalommal adjuk át tíz kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen Ön is szeptember 15-ig!

A Kínában bekövetkező ételfertőzések, melyeket legtöbbször az okoz, hogy a több profit érdekében a kereskedők gyenge minőségű árut kínálnak jó minőségűként feltüntetve, komoly gondot jelentenek az ázsiai országnak.

Az elmúlt időszakban ruhafestéket, viaszt, tintát és mérgező vegyi anyagokat találtak bizonyos élelmiszerekben. A higiéniai szabálysértések alól már a nagyobb cégek sem kivételek, így már a McDonald's, a Wal-Mart vagy a Carrefour esetében is találtak erre vonatkozó hiányosságokat.
Az adatok a lakosság nagy részét aggasztják: A Kínai Társadalomtudományi Akadémia (CASS) tavaly év végi felméréséből ugyanis kiderült: az emberek többsége az élelmiszer- és gyógyszerbiztonságot nevezte meg első helyen a leginkább bizonytalanná tévő dolgok között.

A kínai hatóságok igyekeznek visszaszorítani az élelmiszeripari fertőzéseket, Pekingben ezért azt tervezik, hogy országos szinten 50 adalékanyagot tiltanak be, az élelmiszerhamisítókat pedig örökre eltiltják az ágazattól.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?