Nagyon sok a halálos munkabaleset a mezőgazdaságban

agrarszektor.hu
A halálos munkabalesetek negyede - összesen 18 - a mezőgazdaságban történt tavaly. Az agrárkamara munkavédelmi tájékoztatókat tart a kockázatokról és a megelőzésről.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Országszerte munkavédelmi tájékoztató sorozatot tart "Biztonságos munkavégzés a terepen" címmel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - közölte közleményében a szervezet. A programban a gazdálkodókat tájékoztatják a munkavégzés kockázatairól és azok megelőzéséről.

A Nemzetgazdasági Minisztérium statisztikái szerint 2016-ban a mezőgazdaságban több mint 700 munkabaleset történt, köztük 18 halálos kimenetelű. Összehasonlításként az építőiparban tavaly 16 végzetes kimenetelű munkabaleset volt. 2016-ban összesen 80 halálos munkabaleset történt Magyarországon, több mint negyedük tehát mezőgazdasági munkavégzéssel függ össze.

A tájékoztatók keretében a megyei munkavédelmi hatóságok is tartanak előadásokat a térségi tapasztalatokról, az országos trendekről és a kötelezettségekről. Az agráriumban az egyik kiemelt kockázat a haszongépjárművekkel, munkagépekkel való munkavégzés, de ilyen lehet az áramütésveszély, illetve a fárasztó testhelyzetben, nagy emelésekből adódó sérülés is.

A betakarítás után a betárolt anyagok, termények, a must, de például a trágya erjedése, rothadásakor keletkező gázok is veszélyesek. Ahogy a növényvédő szerek, olajok, állatgyógyászati készítmények használata, a különféle porok belégzése okozta asztma és a tüdőbetegségek, valamint a bőrbetegségek és az állatról emberre terjedő fertőző betegségek. Illetve ilyen a nagytestű állatok közelében végzett munka, vagy akár a maradandó károsodást okozó durvább rovarcsípés is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?