Nagyon sok a halálos munkabaleset a mezőgazdaságban

agrarszektor.hu
A halálos munkabalesetek negyede - összesen 18 - a mezőgazdaságban történt tavaly. Az agrárkamara munkavédelmi tájékoztatókat tart a kockázatokról és a megelőzésről.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Országszerte munkavédelmi tájékoztató sorozatot tart "Biztonságos munkavégzés a terepen" címmel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - közölte közleményében a szervezet. A programban a gazdálkodókat tájékoztatják a munkavégzés kockázatairól és azok megelőzéséről.

A Nemzetgazdasági Minisztérium statisztikái szerint 2016-ban a mezőgazdaságban több mint 700 munkabaleset történt, köztük 18 halálos kimenetelű. Összehasonlításként az építőiparban tavaly 16 végzetes kimenetelű munkabaleset volt. 2016-ban összesen 80 halálos munkabaleset történt Magyarországon, több mint negyedük tehát mezőgazdasági munkavégzéssel függ össze.

A tájékoztatók keretében a megyei munkavédelmi hatóságok is tartanak előadásokat a térségi tapasztalatokról, az országos trendekről és a kötelezettségekről. Az agráriumban az egyik kiemelt kockázat a haszongépjárművekkel, munkagépekkel való munkavégzés, de ilyen lehet az áramütésveszély, illetve a fárasztó testhelyzetben, nagy emelésekből adódó sérülés is.

A betakarítás után a betárolt anyagok, termények, a must, de például a trágya erjedése, rothadásakor keletkező gázok is veszélyesek. Ahogy a növényvédő szerek, olajok, állatgyógyászati készítmények használata, a különféle porok belégzése okozta asztma és a tüdőbetegségek, valamint a bőrbetegségek és az állatról emberre terjedő fertőző betegségek. Illetve ilyen a nagytestű állatok közelében végzett munka, vagy akár a maradandó károsodást okozó durvább rovarcsípés is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?