Automatikus cseppméret-szabályozás a tökéles permetfedettségért

agrarszektor.hu
Munkasebességtől és folyadéknyomástól függetlenül képes mindig egyforma cseppméretet előállítani a Kuhn Autospray automatikája az ISOBUS-szal rendelkező permetezőgépeken. Munkáját 20 darab apró szenzor segíti, amelyek ellenőrzik a permetfedettséget. A technika nemcsak precíziós gazdaságokba ajánlott - adta hírül többek között az agrarheute.com.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A permetezésnél a cseppméretek döntő mértékben befolyásolják a permetezés hatékonyságát. A túlzottan kisméretű, 100 mikron alatti cseppek elsodródásra érzékenyek és kevesebb találja el a védendő növény levélfelületét. A nagyméretű, 350 mikron feletti cseppek pedig megfolynak a levélzeten és rontják a permetfedettséget.

A legtöbb szántóföldi permetezési feladathoz a 150-300 mikron közötti cseppméret alkalmazása javasolt. Munka közben a kiválasztott szórófejhez beállított optimális cseppméret azonban változhat a folyadékáramlás mennyiségétől, a nyomástól és befolyásolhatja azt a munkasebesség is. A cseppméret automatikus tartására fejlesztette ki a Kuhn S.A. az Autospray berendezését, amely az ISOBUS-szal felszerelt permetező gépeken képes szabályozni a mindenkor optimális cseppméretet.

A traktor vezetője a permetezési körülményeknek megfelelően beállítja a terminálon a kedvező cseppméretet, amelyet az automatika a szórófejekbe beépített, szélesen pulzáló modulátoron keresztül a folyadékáramtól és a nyomástól függetlenül szabályoz. 20 darab mikrokapcsolós szenzor értékeli a mindenkori parmetfedettséget és állítja a szórófejeket. Az Autospray automatika egyaránt használható cirkulációs folyadék ellátású szórókereteken, vagy helyspecifikus permetezés esetén is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 13:37