Automatikus cseppméret-szabályozás a tökéles permetfedettségért

agrarszektor.hu
Munkasebességtől és folyadéknyomástól függetlenül képes mindig egyforma cseppméretet előállítani a Kuhn Autospray automatikája az ISOBUS-szal rendelkező permetezőgépeken. Munkáját 20 darab apró szenzor segíti, amelyek ellenőrzik a permetfedettséget. A technika nemcsak precíziós gazdaságokba ajánlott - adta hírül többek között az agrarheute.com.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A permetezésnél a cseppméretek döntő mértékben befolyásolják a permetezés hatékonyságát. A túlzottan kisméretű, 100 mikron alatti cseppek elsodródásra érzékenyek és kevesebb találja el a védendő növény levélfelületét. A nagyméretű, 350 mikron feletti cseppek pedig megfolynak a levélzeten és rontják a permetfedettséget.

A legtöbb szántóföldi permetezési feladathoz a 150-300 mikron közötti cseppméret alkalmazása javasolt. Munka közben a kiválasztott szórófejhez beállított optimális cseppméret azonban változhat a folyadékáramlás mennyiségétől, a nyomástól és befolyásolhatja azt a munkasebesség is. A cseppméret automatikus tartására fejlesztette ki a Kuhn S.A. az Autospray berendezését, amely az ISOBUS-szal felszerelt permetező gépeken képes szabályozni a mindenkor optimális cseppméretet.

A traktor vezetője a permetezési körülményeknek megfelelően beállítja a terminálon a kedvező cseppméretet, amelyet az automatika a szórófejekbe beépített, szélesen pulzáló modulátoron keresztül a folyadékáramtól és a nyomástól függetlenül szabályoz. 20 darab mikrokapcsolós szenzor értékeli a mindenkori parmetfedettséget és állítja a szórófejeket. Az Autospray automatika egyaránt használható cirkulációs folyadék ellátású szórókereteken, vagy helyspecifikus permetezés esetén is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13