Ég és föld: az űrtechnológia is részt vehet a mezőgazdaság átalakításában

Ég és föld: az űrtechnológia is részt vehet a mezőgazdaság átalakításában

Teljesen átalakíthatja a mezőgazdaságot az a megállapodás, amit a NASA kötött az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumával (United States Department of Agriculture - USDA). Ennek értelmében a jövőben nagyobb szerepet játszhatnak a mezőgazdaság fejlesztésében és a környezetvédelemben az űralapú technológiák.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nagyobb szerepet játszhatnak a jövőben az űralapú technológiák a mezőgazdaság fejlesztésében és a környezetvédelemben, köszönhetően egy friss megállapodásnak, ami az USDA és a NASA között jött létre. A NASA űrrel kapcsolatos tudását, az USDA pedig a mezőgazdasági termeléssel, az erőforrás-megőrzéssel, az élelmezésbiztonsággal, valamint az erdőkkel és a termőföldekkel kapcsolatos tudományos ismereteit bocsátja a másik fél rendelkezésére, írta meg a Farmers Guardian.

Jim Bridenstine, a NASA ügyintézője szerint ez a partnerség olyan mértékben változtathatja meg a gazdálkodást és a mezőgazdasági termelést, amelyet most még el se tud képzelni az emberiség. A szakember szerint a mikrogravitációs kutatások a legkülönbözőbb területeken tárhatnak fel titkokat. Jim Bridenstine elmondta, hogy őt a NASA a következő generációs mezőgazdasági technikákra gyakorolt lehetséges hatása izgatja a legjobban.

A megállapodás emellett az USDA mezőgazdasági közösséggel és a globális piaccal is való kapcsolataira is befolyással lesz. Ahogy Sonny Perdue, az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztere fogalmazott, az elmúlt száz évben látható volt, hogy a mezőgazdaságban az innováció növelésének nincsenek határai.

Ez a partnerség az USDA és a NASA között összefogja a legjobb kutatást, tudományt és technológiát, amelyet felajánlunk annak érdekében, hogy több élelmiszert állíthassunk elő a növekvő világ táplálására. Ezért folytatjuk az amúgy is jelentős közös erőfeszítéseket, hogy az űralapú technológiákat is felhasználhassuk a különféle ipari ágazatokban és a mezőgazdaságban

- jelentette ki Sonny Perdue.

Az American Farm Bureau Federation (AFBF) nevű, minden szövetségi államban jelen levő agrárbiztosító elnöke, Vincent "Zippy" Duvall is üdvözölte a megállapodást. Mint elmondta, napjainkban a technológia egyre nagyobb szerepet játszik az élelmiszer megtermelésében, és ez a most megkötött egyezség minden bizonnyal előre fogja mozdítani a világ élelmezésének célját. Vicent Duvall beszélt arról is, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogy a NASA technológiái mennyire alkalmazhatóak a mezőgazdaságban, ezért külön örül ennek a kezdeményezésnek, amely falakat fog ledönteni, és fel fogja gyorsítani az innovációt a mezőgazdaságban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?