Jövedelmező biztonság a mezőgazdaságban

Jövedelmező biztonság a mezőgazdaságban (x)

agrarszektor.hu
Ami a mezőgazdaságban ma egyértelmű az holnapra könnyen válhat kérdőjelessé. A gazdaság üzemeltetési, ellátási-, érték és pénzügyi biztonságának záloga a háttérből támogató komplex szolgáltatások rendszere.

A biztonság definíciója nagyon szerteágazó lehet, számos aspektusa és tényezője van, de egy biztos. Alapvető fontosságú, hogy biztonságban érezzük magunkat. Ezt az állapotot azonban nem mindig olyan egyszerű elérni. Ha a mezőgazdaságra vetítjük ezt a tényezőt, akkor láthatjuk, hogy egyetlen esemény is mekkora hatással tud lenni az egész ágazatra, kockázati tényezők sorát felvonultatva.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A biztonság a kockázat kezelését, és nem az elkerülését jelenti, olvashatjuk sok helyen. És be kell lássuk, hogy piaci szituációink ismeretében nem is tudunk mást tenni, mint felkészülni a legváratlanabb helyzetekre is. Ahhoz, hogy kitettségeinket anyagi vonatkozásában, valamint értékeink és a gazdálkodás üzemeltetésének szintjén minimalizálni tudjuk ma már számos összefüggést kell tudnunk kezelni.

 

A KITE Zrt. új podcast sorozatának első részében Balogh Viktor marketingigazgató Szabó Leventével, a KITE Zrt. vezérigazgatójával azt járja körül, hogy azt az időt és energiát, amit a gazdálkodók arra használnak, hogy ezeket a piaci turbulenciákat kezelni tudják, hogyan sikerülhet lerövidíteni és könnyebbé tenni.
A beszélgetés során felidézik, hogy milyen hatások érték a magyar mezőgazdaságot az elmúlt két évben, és mire kell kiemelt figyelmet fordítani napjainkban? Milyen ráhatásuk van a különböző szintű tényezőknek a szektorunkra, milyen jövő előtt állunk, és hogyan tud egy komplex gondolkodás segíteni átvészelni a váratlan szituációkat?

Szó esik arról, hogy milyen hatással lehet a beszerzési láncok lassulása a mezőgazdaság fejlődésére, illetve, hogy hogyan befolyásolja a világpolitika az inputanyagok vagy termények árát, és ezt mivel lehet a leginkább kezelni.

Ne hagyják ki!

https://www.kite.hu/jovedelembiztonsag

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03