Nincs mit tenni: elkerülhetetlen a magyar agrárium átalakulása

Nincs mit tenni: elkerülhetetlen a magyar agrárium átalakulása

agrarszektor.hu
Miközben örülünk az agrárium múltbeli sikereinek, abban vagyunk érdekeltek, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások és termelők a következő időszakban is hatékony, jövedelmező tevékenységet végezhessenek. Ennek egyik fontos feltétele a folyamatosan fejlődő, magas szintű háttér a mezőgazdasági termelésben részt vevő gépekhez, technológiákhoz kapcsolódó szolgáltatások területén - fogalmazott Feldman Zsolt az Axiál Kft. új, bajai szervízműhelyének átadóján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a mezőgazdasági gépgyártó-és forgalmazó cég ünnepségén azt mondta: ez a vállalkozás partner a tudásintenzív agrárium fejlődésében. Ám, mint fogalmazott, ez nem is lehet másképp, hiszen technológiai modernizáció zajlik a világban és a hazai mezőgazdaságban egyaránt, amelynek fontos jele az itthoni gépértékesítés évek óta dinamikus növekedése. 2021-ben újabb rekord született: a mezőgazdasági gép- és alkatrészforgalom átlépte a 300 milliárd forintot - írja az AM. Az utóbbi egy évtizedben a mezőgazdasági termelés hatékonysága másfélszeresére nőtt, a Megújuló vidék, megújuló agrárium program számos pályázati felhívása nyújtott támogatási lehetőséget gépek, eszközök beszerzéséhez.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az agrárkormányzat a szántóföldi növénytermesztők mellett külön figyelemmel volt a kertészetek, állattartók gép- és technológiai fejlesztési igényeire és nagy hangsúlyt fektettek a korszerű munkagépek, betakarítógépek termelésbe állítására. Ugyanakkor az agráriumot is sújtó gazdasági körülmények, a rendkívüli aszály, az energiaválság miatt az agrárkormányzat most a vállalkozások likviditásának fenntartását segítő intézkedésekre kell koncentrálni - hitelmoratóriummal, kamatstoppal, kamattámogatási programmal segítjük a gazdálkodókat

- fogalmazott Feldman Zsolt.

A gépvásárlások kapcsán felhívta a figyelmet az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Max hiteltermékre, melynek révén 1,5%-os nettó ügyleti kamatszinttel lehet akár 10 éves futamidejű hitelhez jutni. Mint mondta, mindannyiunk érdeke, hogy minél több vállalkozás legyen eredményes, ehhez kulcskérdés az agráriumban dolgozók számára a digitalizáció és precíziós gazdálkodás, amelyhez az Axiál jó partner. Ebben a versenyben segíti a mezőgazdasági vállalkozásokat a cég, nyújt számukra 21. századi szolgáltatást gépekkel, alkatrészekkel, szaktudással.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?