Itt az amerikaiak legújabb dobása: ez a gép forradalmasíthatja a növénytermesztést

Itt az amerikaiak legújabb dobása: ez a gép forradalmasíthatja a növénytermesztést

agrarszektor.hu
Ultrakönnyű és elektromos, függőleges fel- és leszállásra (eVTOL), valamint egy emberi pilóta szállítására alkalmas óriásdrónt mutatott be az amerikai Ryse Aero Technologies a Las Vegas-i CES kiállításon. A Recon névre keresztelt, teljesen elektromos légi ATV-t úgy tervezték, hogy képzettségi szinttől vagy pilóta-bizonyítványtól függetlenül mindenki számára elérhetővé tegye a repülést.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A mezőgazdasági ágazatot célozta meg az új drónjával az ohiói székhelyű Ryse Aero Technologies. A cég elképzelése szerint a gazdák átrepülhetnek majd vele a földjeik felett, és ha kell, a növényállományok felmérésére és a földek ellenőrzésére is használhatják majd a gépet - írta meg a Future Farming. A Recon légi ATV-t hat elektromos motor hajtja, a karbonlapátos légcsavarok 2000 fordulat/perc sebességgel forognak.

A rotorokat külön akkumulátorok hajtják meg, amelyeket ki lehet venni a töltéshez. Teli akkumulátorokkal körülbelül 25 percig lehet vele repülni, a végsebessége 101 km/óra (63 mph). Egy mesterséges intelligencia rendszer még 40 km/órás szélben is stabilan tartja a gépet lebegés közben. A légi ATV optikai LIDAR-t használ az akadályok elkerüléséhez.

A Ryse Aero Technologies állítása szerint a felhasználók már egy mindössze 45 perces képzéssel a levegőbe emelkedhetnek. A vállalat már lehetővé tette a gazdálkodók számára, hogy élesben is teszteljék a légi járművet. A tervek szerint 2023-ban 100, 2024-ben pedig 1000 gépet gyártanak. A cég szerint a Recon egy gazdaságban helyettesíthetne egy ATV-t vagy egy haszongépjárművet, a gazdák pedig termésfelmérésre is használhatnák. A légi ATV körülbelül 150 ezer euróba (mintegy 59,6 millió forintba) kerül majd.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?