Precíz, nagy sebességű vetés, a megoldás az új John Deere 1725NT

Precíz, nagy sebességű vetés, a megoldás az új John Deere 1725NT (x)

PR
Az új John Deere 1725NT 8 soros ExactEmerge kocsikkal szerelt vetőgépet precíz, nagy sebességű vetésre tervezték.

Intelligens megoldásai révén képes az aktív csoroszlyaterhelés szabályzásra, menet közben, automatikusan. Így a nagy sebességű munkavégzés mellett is biztosított a vetésmélység-tartás és tőtáv-egyenletesség. Továbbá a vetésvezérlő rendszer a kijelzőn keresztül visszacsatolást ad a vetőkocsi-talaj kapcsolatra, így folyamatosan nyomon követhetjük, hogy a vetőkocsi mennyire „pattog el” a talajról és ha szükséges változtathatunk a vetőkocsik talajra feszítésén. A kanyarkompenzációnak köszönhetően görbe nyomvonalon végzett munka esetén is, minden soron biztosított a precíz tőtávolság-tartás.

Az ExactEmerge vetőkocsiknál a vetőmag-adagolás teljeskörűen ellenőrzött a vetőtárcsától egészen a magárokig. A kocsik sajátossága az elektromos hajtású magadagoló és a kefés maglehordó rendszer. Így a vetőmag a magtartálytól a magárokig folyamatosan kontrollált, kötött pályán mozog (ejtés nélkül), elérve ezzel a maximális vetési pontosságot. A tökéletes vetőmag kijuttatásról a vetés ellenőrző rendszer ad visszajelzést a John Deere monitoron keresztül. Az automatikus sorelzárással megszünteti a rávetést/kihagyást, a differenciált inputanyag kijuttatás pedig lehetőséget ad vetési zónák kialakítására.

A további képességnövelő egységekkel, mint a magágykészítő szerelvény, mikrogranulátum szóró egység és a KITE JET folyadék kijuttató rendszer, a vetéssel egy menetben magágyat készít, talaj fertőtlenítőt helyez le, starter műtrágyát juttat ki és sávot permetez. A vetőgép kialakításából, tömegéből adódóan képes 16km/h sebességgel is precíz mélységtartás mellett dolgozni, így akár napi 80 ha vetési teljesítmény is elérhető.

Bővebb információért keresse bizalommal gépértékesítő kollégáinkat!

Kolozsvári István, kereskedelmet támogató mérnök

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?