CLAAS újdonságok az AXIÁL nyári gépbemutatóin

CLAAS újdonságok az AXIÁL nyári gépbemutatóin (x)

agrarszektor.hu
Napjaink bőséges adatforrásai ellenére a mezőgazdasági gépek beszerzése még mindig elképzelhetetlen a kiszemelt típus gyakorlati tesztelése nélkül. A saját tapasztalatokat előnyben részesítők számára tart fenn az AXIÁL Kft. egyedülállóan széles bemutató flottát, melyben idén számos CLAAS újdonság is megtalálható.

Az új demógépek sorát a felső teljesítménykategóriában a CLAAS hibrid hajtásrendszerű zászlóshajója, az AXION 960 TT nyitja. A hátsó tengelyen TERRA TRAC gumihevederes járószerkezettel ellátott traktort leginkább azért érdemes kipróbálni, mert a hagyományos, kerekes gépek előnyeit teljesen egyedülálló módon kombinálja a jóval nagyobb méretű, középfülkés óriások vonóerejével.

Ezt az egyedülálló koncepciót a nagyobb, 735 mm szélességű hevederrel hozza el hazánkba az AXIÁL, a 2023-as évre csatasorba állított CLAAS AXION 960 TT bemutatógéppel. A traktor 445 lóerőt és 1860 Nm nyomatékot kínál majd a bemutató munkákhoz. A demógép kényelmes és hatékony CMATIC fokozatmentes váltót is kapott, de a komfortot növeli a rugózott első híd is. Opciós tétel a 6,5 tonna emelőkapacitású frontfüggesztés. Az erőgép 5 db hátsó és 1 db első kihelyezett kört kínál a bemutatókhoz. A gép négy ponton rugózott fülkét kapott, digitális klímaberendezéssel, hűthető-fűthető vezetőüléssel, hűthető italtárolóval, kihangosítós hangrendszerrel, érintőképernyős CEBIS terminállal és multifunkciós CMOTION menetkarral.

Az aratási szezonra készülve a bemutató kombájnok közé is több nagyágyú érkezik, ugyanis a LEXION bár nem új típus, de a 2023-as modellévre jelentős technológiai fejlesztést kapott.

A modellfrissítéssel érkező gyakorlati előnyöket többek között egy új CLAAS LEXION 8800 MTS típussal hozza el hazánkba az AXIÁL. Ennek érdekessége többek között a 735 mm széles gumihevederes TERRA TRAC járószerkezet lesz. A kombájn a fülkéből állítható, por-elszívós, HP ferdefelhordóval érkezik, de az összkerekes demógép 108 késes szecskázóval, radiális oszlatóval, dobfordulatszám-csökkentővel, állítható surrantóval és a karbantartáshoz kompresszorral és központi zsírzóval is felszerelt. A fülkében garantált lesz a kényelem: prémium vezetőülést, lábtartót, tágas hűtőt, USB-csatlakozókat, digitális klímát, elektromos tükröket, gyári kihangosítót, illetve LED-es munkalámpákat és három fedélzeti kamerát kínál a bemutatógép. Ugyanilyen gazdag a fedélzeti rendszerek választéka: teljes CEMOS AUTOMATIC felszereltséget, illetve FIELD SCANNER kormányautomatikát, CRUISE PILOT sebesség-vezérlést és AUTO CROP FLOW anyagáram-ellenőrzést, 3D rostát, 4D tisztítást, valamint QUANTIMETER-t és CEMIS 1200 GPS terminált is tartalmaz a specifikáció.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33