Rendkívüli fejlesztéseket mutatott be a CLAAS

Rendkívüli fejlesztéseket mutatott be a CLAAS (x)

PR
A szokásos nyári időpontban rendezte meg nagyszabású sajtóeseményét a CLAAS, ahol először mutatták be részletesen a gyártó 2024-es modellévre szánt fejlesztéseit.  A gyárlátogatással egybekötött programon többek között leleplezték a traktorkínálat új zászlóshajóját és a CLAAS kombájncsalád legújabb tagját is! Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb bejelentéseket, melyeket érdemes lesz figyelemmel kísérni a következő évben!

Ezek közül méreteivel is kiemelkedik a legendás XERION gépcsaládba érkező új sorozat, melynek leleplezésével erőgépes zászlóshajót is avatott a márka, épp a típus 25 éves jubileumát követően. A két bemutatott traktor hatalmas ugrást jelent a XERION gépcsalád teljesítménye terén, hiszen az új erőforrások 585 és 653 lóerőt kínálnak a különböző munkákhoz. Bár a kényelem, a költséghatékonyság és a kezelőtámogatás terén is komoly mércét állítottak fel a kategóriában, mégis a hatalmas motorerő és az akár 3100 Nm leadott forgatónyomaték jelenti a legfontosabb változást.

A sajtóbemutató másik újdonsága a CLAAS betakarítógépes kínálatának alsó szegmensébe érkező EVION széria volt, melyet kifejezetten a családi gazdaságok, illetve a kisebb- vagy tagoltabb területet művelő bérvállalkozók és gazdálkodók számára fejlesztett ki a gyártó. Az 1.420 mm széles cséplőrendszert és ötládás másodlagos leválasztást kínáló három típus a kivezetett AVERO modelleket, valamint a TUCANO széria alsó szegmensét váltja le, míg a nagyobb teljesítményű TUCANO variánsok utódja a TRION gépcsalád. A 2019-ben modellfrissítésen átesett LEXION sorozattal együtt így teljessé vált a CLAAS betakarítógépes palettájának új generációja.

Bár a legnagyobb rivaldafény kétségtelenül a bemutatott önjáró gépeknek jutott, de a sajtóesemény első szereplője mégis a zöldsoros kínálat jövőre érkező nagyágyúja volt, a DISCO 9700 RC AUTO SWATHER. A tárcsás kaszák közé egy új, öttagú modellcsalád tagjaként érkező típus a professzionális betakarítás specialistája, ahol az erőteljes, mégis kíméletes munkavégzés alapvető fontosságú a nagy volumenű takarmány vagy biomassza szempontjából. Ez a gyakorlatban elsősorban robosztus kialakítást jelent, ami egyrészt kiválóan tolerálja a munka közben fellépő erőket, másrészt képest kezelni a nagy volumenek kaszálásához szükséges teljesítményt a hajtásláncban. A konstrukció emellett speciálisan tervezett anyagárammal is rendelkezik, ami szintén a nagy állományok kezeléséhez hasznos.

CLAAS újdonságairól további részletek is elérhetők a márka kizárólagos hazai forgalmazójaként működő AXIÁL Kft. részletes beszámolójában: LINK

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?