A hollandok meglépték: őrület, mi várhat a szántóföldekre 2024-től

A hollandok meglépték: őrület, mi várhat a szántóföldekre 2024-től

agrarszektor.hu
Precíziós ekét épített a holland Zocon gépgyártó. Az eszköz 15 méter széles, 2,2 centiméteres tőtávolsággal. A Zocon közlése szerint a precíziós eke célja, hogy a veszélyeztetett kultúrákban a gyomokat már korai szakaszban kezelje.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Precíziós ekét fejlesztett ki a Zocon egy másik holland gyártóval, az LMB Geertsemával együttműködve. Az eke 3, 9, 12 és 15 méteres munkaszélességben lesz kapható - írta meg a Future Farming. A gyártó közleménye szerint a nyomás a 7 mm hosszú tüskéken hidraulikusan állítható a rozsdamentes acéllemezekkel ellátott segédkeret módosításával, amely a főkeret alatt található. A rozsdamentes acél segédváz biztosítja, hogy bármilyen munkamagasságban 100 grammtól 5 kilogrammig terjedő egyenletes nyomás nehezedjen a kapákra. A fogazószárak számának maximalizálása érdekében (összesen 683 mm egy 15 méter széles eke esetében) a Zocon precíziós eke hét sor fogazószárral rendelkezik.

A gyártó közlése szerint a precíziós eke nagy hasmagassággal rendelkezik. A cövekek 130 fokos szögben állíthatók. A Zocon szerint a nehéz váz biztosítja az eke stabilitását a szántóföldön való munkavégzés során, ami növeli a pontosságot. A különböző beállítási lehetőségeknek köszönhetően az eke vontatott és szúró üzemmódban is használható. Ennek eredményeképpen a gép szinte minden kultúrában és minden gyomnyomásfokozatban használható. A precíziós eke homokos és agyagos talajokon is alkalmazható, és kéregbontóként is használható.

Kapható 2024 elejétől

A gyártó a 15 méter széles precíziós ekét először november 12-18. között, Hannoverben fogja bemutatni, az Agritechnica szakiállításon. A Zocon jelentése szerint az eszköz 2024 elejétől lesz kapható. A várható ár (a különféle opciók nélkül) a következő:

  • 3 méter (2990 mm) - 11 500 €
  • 9 méter (9150 mm) - 21 500 €
  • 12 méter (12150 mm) - 27 500 €
  • 15 méter (15120mm) - 32 000 €
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 06:01