Alapjaiban változhat meg a permetezés a földeken: itt a britek új megoldása

Alapjaiban változhat meg a permetezés a földeken: itt a britek új megoldása

agrarszektor.hu
Két brit vállalat, a Techneat Engineering és a Tillet en Hague kifejlesztett egy precíziós permetezőgépet a hagyma, a póréhagyma és a sárgarépa ültetvények számára. A Weedwizard névre keresztelt gépet először tavaly januárban mutatták be a Lamma mezőgazdasági vásáron Birminghamben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Weedwizard névre keresztelt foltpermetező a Techneat Engineering és a Tillet en Hague szoftver-specialista hároméves együttműködésének eredménye. A Tillet en Hague különösen a kapálógépek kameráinak szállításáról ismert - olvasható a Future Farming oldalán. Mint írták, az újonnan kifejlesztett permetezőgép három nagyfelbontású kamerát használ, amelyek egy 6 méter széles gémre vannak felszerelve. A kamerák képeket rögzítenek, amelyeket egy beépített processzor ezredmásodpercek alatt elemez.

 

A permetezőgép 25-30 centiméteres levélmagasságig használható. A Techneat Engineering szerint a gép hozzájárul a növények stresszhatásának csökkentéséhez és az alacsonyabb anyagfelhasználáshoz. A Tillet en Hague kamerái felismerik a gyomokat, és mikrodózisú anyagot juttatnak a növényre. A dózis mindössze 2%-a a szántóföldi permetezőgépeknél megszokottnak. Fontos megjegyezni azt is, hogy a Weedwizard a működése során nem használ mesterséges intelligenciát.

A gép maximális munkaszélessége 6 méter, 10 centiméterenként egy szórófejjel. Ez azt jelenti, hogy egy 6 méter széles spot permetezőgépen 60 szórófej található. A Weedwizard permetezőgép az elmúlt évben széles körű tesztelésen esett át, és már kapható az Egyesült Királyságban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?