Gazdák, figyelem! Változás történt a permetezésben itthon

Gazdák, figyelem! Változás történt a permetezésben itthon

agrarszektor.hu
A Gabonatermesztők Országos Szövetségének kezdeményezésére az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott boszkalid és piraklostrobin hatóanyag-tartalmú gombaölő szer légi kijuttatásra napraforgó és szója kultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig. A sok csapadék és magas páratartalom a magas hőmérséklettel párosulva kitűnő fertőzési körülményeket teremt a napraforgót és szóját fertőző gombáknak. Van, ahol már megjelentek a fehérpenész első tünetei a szárakon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A talajok sok helyen annyira átáztak, hogy földi permetezőkkel a kezelések jelenleg nem elvégezhetők. A preventív védekezés ezen kultúrák esetében kulcsfontosságú, ezért ilyen helyzetekben racionális megoldás a légi kijuttatás, amelyben idén már egy engedélyeztetett gombaölő szer is segítséget nyújt - írja a NAK. A készítmény dózisa napraforgóban 0,7-1 l/ha, szójában 0,6-1 l/ha, valamint a légi kijuttatáshoz előírt permetlé mennyiség 60-80 l/ha. Fontos, hogy a kezelés elvégzése előtt mindenki olvassa el a mellékelt engedélyokiratot és a szükséghelyzeti engedélyt is!

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?