2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende

Hírek - Gépek

Ég és föld: az űrtechnológia is részt vehet a mezőgazdaság átalakításában

Teljesen átalakíthatja a mezőgazdaságot az a megállapodás, amit a NASA kötött az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumával (United States Department of Agriculture – USDA). Ennek értelmében a jövőben nagyobb szerepet játszhatnak a mezőgazdaság fejlesztésében és a környezetvédelemben az űralapú technológiák.
 
 

Nagyobb szerepet játszhatnak a jövőben az űralapú technológiák a mezőgazdaság fejlesztésében és a környezetvédelemben, köszönhetően egy friss megállapodásnak, ami az USDA és a NASA között jött létre. A NASA űrrel kapcsolatos tudását, az USDA pedig a mezőgazdasági termeléssel, az erőforrás-megőrzéssel, az élelmezésbiztonsággal, valamint az erdőkkel és a termőföldekkel kapcsolatos tudományos ismereteit bocsátja a másik fél rendelkezésére, írta meg a Farmers Guardian.

Jim Bridenstine, a NASA ügyintézője szerint ez a partnerség olyan mértékben változtathatja meg a gazdálkodást és a mezőgazdasági termelést, amelyet most még el se tud képzelni az emberiség. A szakember szerint a mikrogravitációs kutatások a legkülönbözőbb területeken tárhatnak fel titkokat. Jim Bridenstine elmondta, hogy őt a NASA a következő generációs mezőgazdasági technikákra gyakorolt lehetséges hatása izgatja a legjobban.

A megállapodás emellett az USDA mezőgazdasági közösséggel és a globális piaccal is való kapcsolataira is befolyással lesz. Ahogy Sonny Perdue, az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztere fogalmazott, az elmúlt száz évben látható volt, hogy a mezőgazdaságban az innováció növelésének nincsenek határai.

Ez a partnerség az USDA és a NASA között összefogja a legjobb kutatást, tudományt és technológiát, amelyet felajánlunk annak érdekében, hogy több élelmiszert állíthassunk elő a növekvő világ táplálására. Ezért folytatjuk az amúgy is jelentős közös erőfeszítéseket, hogy az űralapú technológiákat is felhasználhassuk a különféle ipari ágazatokban és a mezőgazdaságban

– jelentette ki Sonny Perdue.

Az American Farm Bureau Federation (AFBF) nevű, minden szövetségi államban jelen levő agrárbiztosító elnöke, Vincent „Zippy” Duvall is üdvözölte a megállapodást. Mint elmondta, napjainkban a technológia egyre nagyobb szerepet játszik az élelmiszer megtermelésében, és ez a most megkötött egyezség minden bizonnyal előre fogja mozdítani a világ élelmezésének célját. Vicent Duvall beszélt arról is, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogy a NASA technológiái mennyire alkalmazhatóak a mezőgazdaságban, ezért külön örül ennek a kezdeményezésnek, amely falakat fog ledönteni, és fel fogja gyorsítani az innovációt a mezőgazdaságban.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu