Egy világrekorder szervestrágyaszóró-gyártó céget vásárolt fel a német Fliegl

agrarszektor.hu
Harmadik éve nem tudják megdönteni a francia Brochard szervestrágya-szórási világrekordját. Mostantól a német Fliegl is büszke is lehet erre az eredményre, ugyanis övé lett a francia mezőgépgyártó. A márkanév azonban nagyon erős, ezért ezt a jövőben is megtartják.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ez év júliusának elején köttetett meg az adásvételi üzlet a német Fliegl Agrartechnik és a francia Brochard Contructeur között a francia pótkocsigyár átvételéről. A franciaországi Beaulien Sous La Roche-ban üzemelő, 1946-ban alapított Brochard pótkocsigyártó a nagyteljesítményű szervestrágyaszóró, kiközelítő-átrakó és billenőszekrényes pótkocsijairól vált ismertté Nyugat-Európában. Főleg tridem és quatro futóműves pótkocsikat gyárt nagy teljesítményű (250-500 LE) traktorokhoz. Legnagyobb kapacitású szervestrágyaszórójuk 50 tonna hasznos teherbírással rendelkezik.

A jelenlegi szervestrágyaszórási világrekordot is egy ilyen kocsijuk állította fel 2016-ban, amely egy New Holland csuklós kormányzású T 9.450 traktorral vontatva 24 óra alatt 4.217 tonna szervestrágyát juttatott ki 221,8 ha-ra. Ez 175,71 tonna óránkénti és 19,01 tonna hektáronkénti teljesítménynek felel meg.

Josef Fliegl CEO elnök elmondása szerint a cég kínálata a nagy kapacitású szegmensben bővül a jövőben, de megtartják a Brochard márkanevet is, a francia gyárat pedig Brochard Agriculture néven üzemeltetik tovább, amelyet cégvezetőként Josef Fliegl Junior irányít. A gyárat Alain Bellion műszaki és kereskedelmi igazgató vezeti a jövőben.

A szervestrágyaszóró pótkocsikhoz ezután a Fliegl szállítja majd a különböző szórószerkezeteket.

A Fliegl dealerhálózatában ezután megjelennek a Brochard termékek is. Az első közös fejlesztésű pótkocsik az idei Agritechnikán mutatkoznak be - adta hírül az eilbote-online.com.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03