2021. június 24. csütörtök Iván

Hírek - Gépek

Extrém hőség a kocsiban? - A marhatrágya megvéd tőle!

A muszáj nagy úr. Amikor a modern módszerek már nem működnek, az emberek a régi bevált trükkökhöz folyamodnak, hogy valamelyest csökkentsék a környezetük hőmérsékletét. Indiában ilyen a marhatrágya, ami kiváló hőszigetelő, ezért rákenték a kocsira is.
 
 

Ahogy arról tegnap az agrárszektor.hu is beszámolt, Indiát elképesztő hőség sújtja, és a monszun is késlekedik. Az ázsiai országban május végén a szokásosnál is embert próbálóbb a forróság, a csúcsérték Ahmadábád városban elérte a 45 Celsius-fokot. Azóta tovább emelkedett a hőmérséklet: 50,6 Celsius fokot mértek Churu városában, Radzsasztánban, de egész Indiában 45-50 fok körüli az átlag.

A hatóságok eddig néhány halálos esetről számoltak be, amit a forróság okozott. Az Indiai Meteorológiai Intézet szerint a hőhullám egész héten megmarad. Az emberek kétségbeesésükben egészen furcsa módszerekhez folyamodtak, hogy valamelyest hűthessék a környezetüket. A vezess.hu szúrta ki azt az indiai híradást, mely szerint marhalepénnyel kenték be az autót. Ha ez a hőszigetelési módszer a házak falán évszázadokon át bevált, miért ne működne a Toyotán is? A végeredmény tulajdonképpen egészen esztétikusra sikeredett - ahhoz képest, hogy trágya van a karosszérián.

Forrás: vezess.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu