2020. december 2. szerda Melinda, Vivien

Hírek - Gépek

Közép-Európa első fügeültetvénye hazánkban

A becsehelyi székhelyű Fügeliget Kft. ügyvezetője az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy sikerült hét hektáron bevetniük Közép-Európa első fügeültetvényét a Zala megyei Tormafölde határában.
 
 

Harcz Endre hozzátette, hogy ez első gyümölcsöket jövő nyárra várják, de az igazán jó termés három év után lesz tapasztalható. Az elmúlt napokban 500 facsemete került a helyére a szlovén határban található település közelében, de a tervekben szerepel, hogy jövő ősszel ezer újabb tővel gazdagodik az ültetvény.

A cég profilja is arról tanúskodik, hogy kifejezetten trópusi típusú növényekkel szeretnének foglalkozni, mivel a hazai piacon egyenlőre ismeretlen a füge, mint gyümölcs, szinte csak aszalt vagy szárított formában lehet vele találkozni. A cég viszont úgy tervez, hogy gyümölcs formában is lesz piaca a terméknek, melyet később többek között lekvár, illetve pálinka formában lehet feldolgozni.

Az új ültetvényhez a szükséges csemetéket meglévő, már termő fákról, dugványozással szerezték be, a biztonság kedvéért pedig több fajtát is elültettek. A hosszú, illetve rövidtávú terveik között pedig szerepel majd kivi, illetve datolyaszilva ültetése is.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 60 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu