Egyre több magyar ülteti ezt a luxusgyümölcsöt itthon: tudhatnak valamit?

Egyre több magyar ülteti ezt a luxusgyümölcsöt itthon: tudhatnak valamit?

agrarszektor.hu
Már rég túl vagyunk azon, hogy ébredezzen a tavasz, az orgonától a repcén át rengeteg növény virágba borult, illetve a gyümölcsfákon, bokrokon is megjelentek az apró termések. A meleg időjárás következtében például a fügebokrokat is ellepték az "apró csemeték". Idén pedig az is előfordulhat, hogy a szezonban kétszer is beérik a gyümölcs.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Hazánkban egyre több helyen található meg a füge, a meleg, napos helyeket kedveli, érdemes jó vízelvezetésű talajba, akár déli lejtőkre ültetni. A füge érési ideje egyébként nagyban függ a fajtától, az időjárástól és a telepítési helyszíntől. Magyarországon általában július végén és augusztus elején kezd érni, de egyes fajták már június végén is érettek lehetnek. A legkésőbb érő fajták szeptember végéig is elhúzhatják az érést, de hosszabb ideig tartó, melegebb periódusok esetén még az is előfordulhat, hogy a szezonban kétszer is beérik a gyümölcs - írja az Időkép.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 28. 06:03