2020. április 5. vasárnap Vince

Hírek - Gépek

Megduplázta ukrán eladásait az agrárgépgyártó Lemken

A mezőgazdasági gépgyártó Lemken 325 millió eurós bevétellel zárta a 2016-os évet. Ez a megelőző évihez hasonló forgalmat jelent.
 
 

Az európai eladások ugyanakkor tovább gyengültek. Ez volt a helyzet a legfőbb piacnak számító Németországban is, ahol a mezőgépgyártó vállalat termékei 26 százalékát értékesíti. Az Egyesült Királyság viszont annak ellenére hozta a 2015-ös eredményeket, hogy állampolgárai időközben megszavazták az EU-ból való kilépést.

 

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


Az alpeni (északnyugat-németországi) székhelyű Lemken gépei 74 százalékát exportálta, a kivitel értéke 2015-höz képest 5 millió euróval, 241 millióra emelkedett tavaly. Közép-Kelet-Európában is sikerült erősödést produkálnia, Magyarország, Románia és Bulgária volt felelős az eladások harmadáért. Az orosz piac is jól teljesített, és a fegyveres konfliktusok ellenére Ukrajnában megduplázódtak az eladások. A Lemken 17 200 mezőgépet állít elő évente, a váltvaforgató ekék és kultivátorok németországi piacán 40 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu