Óriási újítás a szántóföldeken: a Kuhn új gépe alapjaiban változtat meg mindent

agrarszektor.hu
Itt a Kuhn nagy dobása: megcsinálták azt az ekesort, amivel minden eddiginél komfortosabban és pontosabban lehet szántani. A kiemelő szerkezet nemcsak a gerendelyt mozgatja, hanem az egyes ekefejeket külön-külön is, sőt, akár egyszerre képes jobbra és balra forgató fejeket is a földbe ereszteni, hogy ezzel javítsa a domboldalon dolgozó gép munkáját.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az "okos szántás" lesz az eljövendő évek egyik legfontosabb alapkövetelménye - vélik a Kuhn fejlesztőmérnökei, akik megálmodták a minden eddiginél precízebben bevethető ekéket. A rendszer angol neve Smart Ploughing, és teljes egészében ISOBUS-vezérléssel működik. Ez a szántást hatékonyabbá és pontosabbá teszi - állítja a cég. Reményeik szerint a jövőben mindenféle talajtípuson és táblaformán anélkül lehet majd abszolút precízen szántani, hogy ez a gépkezelő beavatkozását igényelné.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!

Az egyes ekefejeket a fordulókban automatikusan kiemelő szerkezet komfortossá teszi a munkát, az egyes ekék földbe helyezése pedig pontosan ott történhet, ahol a táblaszél ezt megkívánja. A kiemelést a GPS-adatokra támaszkodva végzi el a hidraulika. Az intelligens szántás lényege, hogy automatika vezérli az eke forgatómunkáját, a kiemelését, a vágás szélességét és a munkamélységet. Mostantól nem lesznek árkok a talajban ott, ahol elkezdődik a szántás, és a földbe marnak az ekék, és nem fogja ismét megbolygatni a földet az egyszer már megszántott forgókban a munkagép.A gyártó arra is felhívja a figyelmet, hogy az automatizált szántás nemcsak kényelmi előnyökkel jár, hanem növeli a területteljesítményt és csökkenti az üzemeltetési költségeket.

Az új eke értékesítése most kezdődött el a hannoveri Agritechnicán. Az alapeszközön (Vari-Master L) az ISOBUS-csatlakozás révén a terminálon keresztül szabályozható az ekék pontos állása, a munkamélység stb.; a beállítások természetesen elmenthetők. Kezelése nagyon egyszerű, amit a Kuhn egyik reklámfilmje (nem a fenti) azzal érzékeltet, hogy egy hölgy a gépkezelő. A Smart Ploughing-Lift GPS-vezérlésű ekekiemelő automatikát is tartalmaz, amely az utolsó ekefej kiemelése után a teljes ekesort automatikusan átfordítja a fordulóban. A rendszer az asszimetrikus szántást is lehetővé teszi, például négy ekefej jobbra forgassson, hat meg balra - ez különösen a domboldalokon jön jól a vonóerő optimalizálásához. A Smart Ploughing-Line pedig a vágás szélességét is szabályozni képes, ami a nagyon szabálytalan táblákon lehet előnyös. A gyártó szerint kanyargós parcellákon is képes nyílegyenes barázdákat húzni a gép.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?