2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Hírek - Gépek

Precíziós gazdálkodás: kéne 300 milliárd forint

Mintegy 300 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy a hazai gazdálkodók áttérhessenek a precíziós gazdálkodásra. Az átállás azért sürgető, hogy meg lehessen őrizni a versenyképességet.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ), és a két szervezet szántóföldi bemutatót szervez a precíziós gazdálkodás bemutatására. Az I. NAK Szántóföldi Napok elnevezésű rendezvényt június 1-2-án rendezik meg Mezőfalván.

Szakmai becslések szerint a precíziós gazdálkodásra való áttéréshez 300 milliárd forint körüli összegre lenne szükség – mondta az MTI-nek Győrffy Balázs, a NAK elnöke. Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke szerint a magyar mezőgazdaság a precíziós gazdálkodásra áttérést tekintve még nincs elmaradva Nyugat-Európától, de az áttérés sürgető, mert a versenyképességet másként nem lehet megőrizni.

A múlt évi jó termés eredményeként a fejlesztések elkezdéséhez most a forrásfedezet is a legtöbb gazdálkodónál megteremthető a technológiaváltás elindításához – vélte Harsányi Zsolt. A múlt évben a mezőgazdasági gépforgalom értéke Magyarországon 155-160 milliárd forintra rúgott. A MEGFOSZ elnöke szerint a mezőgazdasági gépek és eszközök forgalma az idén minimálisan 5-10 százalékkal növekedhet, de nem kizárt egy nagyobb arányú növekedés sem

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu