2018. június 23. szombat Zoltán

Hírek - Gépek

Precíziós gazdálkodás: kéne 300 milliárd forint

Mintegy 300 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy a hazai gazdálkodók áttérhessenek a precíziós gazdálkodásra. Az átállás azért sürgető, hogy meg lehessen őrizni a versenyképességet.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ), és a két szervezet szántóföldi bemutatót szervez a precíziós gazdálkodás bemutatására. Az I. NAK Szántóföldi Napok elnevezésű rendezvényt június 1-2-án rendezik meg Mezőfalván.

Szakmai becslések szerint a precíziós gazdálkodásra való áttéréshez 300 milliárd forint körüli összegre lenne szükség – mondta az MTI-nek Győrffy Balázs, a NAK elnöke. Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke szerint a magyar mezőgazdaság a precíziós gazdálkodásra áttérést tekintve még nincs elmaradva Nyugat-Európától, de az áttérés sürgető, mert a versenyképességet másként nem lehet megőrizni.

A múlt évi jó termés eredményeként a fejlesztések elkezdéséhez most a forrásfedezet is a legtöbb gazdálkodónál megteremthető a technológiaváltás elindításához – vélte Harsányi Zsolt. A múlt évben a mezőgazdasági gépforgalom értéke Magyarországon 155-160 milliárd forintra rúgott. A MEGFOSZ elnöke szerint a mezőgazdasági gépek és eszközök forgalma az idén minimálisan 5-10 százalékkal növekedhet, de nem kizárt egy nagyobb arányú növekedés sem

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu