Váratlan helyről kapnak segítséget a gazdák: ezt sokan nem is tudják

Váratlan helyről kapnak segítséget a gazdák: ezt sokan nem is tudják

agrarszektor.hu
Háromévi kutatás és fejlesztés után sikeresen zárult a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott "Integrált rendszer a kísérleti növények automatikus vezérlésére a légi/földi távérzékelés segítségével a precíziós gazdálkodás érdekében" című EUREKA-projekt. A közös kutatás az Agrovet SA agrárvállalkozás (RO) a Nemzeti Élelmiszeripari Biomassza Kutató és Fejlesztő Intézet IBA Bukarest (RO), a Kuspermező Mezőgazdasági és Kereskedelmi-Szolgáltató Kft. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködésével valósult meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A projekt fő célkitűzése egy olyan modell megalkotása volt, amely képes összehasonlítani a földi és légi adatgyűjtést (DAQ), hogy megfelelő pontosságú terméselőrejelzést adjon. A termőföldön lévő inputanyagok megkülönböztetésével a rendszer pontos információkat nyújt a gazdálkodóknak, így a növénytermesztés hatékonyabbá és fenntarthatóbbá válik. A dróntechnológia használata lehetővé tette a növényi jellemzők, gyomok, betegségek és kártevők elemzését a mintaterületek megzavarása nélkül. A multispektrális kamerák használata révén számos vegetációs index és növényfiziológiai paraméter meghatározásra került, ami javította a gazdák döntéshozatali folyamatát.

A kömlői kísérleti helyszínen és az ország különböző pontjain tartott disszeminációs rendezvények közelebb hozzák a gazdálkodókat a precíziós gazdálkodás bevezetéséhez. A 2019-2.1.1-EUREKA-2019-00002 azonosítószámú projekt teljes támogatásának összege 52.802.636 Ft volt, amelyből a Kuspermező Kft 30.597.386 Ft, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem pedig 22.205.250 Ft támogatásban részesült. A projekt 2021. március 1. és 2024. február 29. között valósult meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?