2019. szeptember 19. csütörtök Vilhelmina

Hírek - Karrier

Rabszolgaként tartották a béresüket, aztán összeverték, mert elszökött

Egy jánoshalmi apa és fia karókkal verték össze az állatgondozót, mert más gazdához szegődött. Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt ellenük vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az apa és fia Miszlán, Siófoktól délre, egy tanyára fogatták fel tehenek gondozására, felügyeletére egy bérest még 2016 májusában, 80 ezer forintért plusz szállásért és ételért cserébe. A férfi júliusig nem kapott fizetést, emiatt otthagyta őket és egy másik gazdával egyezett meg. 


Miután kitudódott, hogy a béres máshova szegődött, következő éjjel telefonon jól fizető munka ürügyén kicsalták az Alsómégy határán lévő köves úthoz, ahol karókkal összeverték. A férfi elbújt az út melletti kukoricásban, ahol éjfél után nem sokkal vadászok találtak rá és hívtak hozzá mentőt.

A béresnek a bántalmazás következtében a koponyája bal oldalon darabosra tört, de a fején és a térdén többszörösen repesztett, roncsolt sérüléseket szenvedett. Súlyosabb következményként akár agyzúzódás is bekövetkezhetett volna, amely életveszélyes sérülést jelent. Az ügyészség börtönt kért az apára és a fiára is - írta a 24.hu.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu