Ezekkel a trükkökkel rengeteget spórolhatsz! Így védd meg a növényeidet a pusztító téltől

agrarszektor.hu
Amint fagyközeli állapotba kerül az időjárás, vége a virágzásnak a teraszon, ez pedig azt jelenti, hogy eljött az ideje a balkonnövények teleltetésének. A kertészek legnépszerűbb cserepesének, a muskátlinak is elkezdődhet ilyenkor a felkészítése a télre, mivel ugyanis nem télálló, elpusztulna a fagyban, ezért érdemes behordanunk őket egy hűvösebb helyre. Összegyűjtöttük mikre érdemes odafigyelni a muskátli teleltetése során, így ha betartjuk a fontosabb szabályokat, jövőre nem kell újakat vásárolnunk, ezzel pedig költséget is spórolhatunk.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A muskátlik a mínusz 1-3 fokot még könnyen elviselik, de a tartós fagyok megérkezése előtt már mindenképp vigyük a növényeket egy teleltetésre alkalmas helyre. Mielőtt azonban téli nyugalomra helyezzük őket, mindig vágjuk le a növényekről a bimbókat és a virágokat (virágszárral együtt), távolítsuk el a száraz, megsárult leveleket, valamint szabadítsuk meg a növényeket a beteg levelektől. Megmetszenünk ilyenkor nem kell a muskátlikat, azt elég lesz majd csak tavasszal, de zuhanyoztassuk le őket, hogy a kinti szennyeződéseket és kártevőket eltávolítsuk róluk. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A muskátlik teleltetésére a legalkalmasabb egy világos és hűvös helyiség, ahol a hőmérséklet nem emelkedik 4-10 fok fölé. Ezen a hőmérsékleten a növény nem fejlődik tovább a tél folyamán, így itt nyugodtan tárolhatjuk a növényekkel teli cserepeket és balkonládákat. Nagyon fontos, hogy a hely, ahol tároljuk a muskátlikat száraz legyen, mert nyirkos körülmények között a növények rothadásnak indulhatnak. A teleltetés során bőven elég havonta egyszer, maximum kétszer megöntöznünk a növényeinket, nehogy kiszáradjanak, de többször nem érdemes, a legnagyobb hibát ugyanis a túlöntözéssel követhetjük el. Hetente érdemes ellenőrizni, hogy nincsenek-e kártevők vagy kórokozók a növényeken.

Bármelyik helyet is választjuk, a teleltetést követően az első feladatunk minden esetben az legyen, hogy megmetszük őket. A tövüktől 10-15 centiméterre vágjuk vissza a növényeket, és távolítsunk el róluk minden halott, megsárgult részt. A gyökereiket is vágjuk vissza kissé, majd ültessük őket friss, tápanyaggal teli virágföldbe, az öntözések számát pedig fokozatosan növeljük.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55