Sok gazda vállalja ezt be Magyarországon: így keresnek plusz pénzt
Az agroturizmus, vagy tágabb értelemben a vidéki turizmus egyre növekvő népszerűségnek örvendő ága az idegenforgalomnak.
Az agroturizmus, vagy tágabb értelemben a vidéki turizmus egyre növekvő népszerűségnek örvendő ága az idegenforgalomnak.
Nem lehet elég korán kezdeni a kert megtervezését, mert ha néhány különlegesebb fajjal szeretnénk bővülni, időt kell hagyni a beszerzésükre.
Érdemes tervszerűen választani, mert a fajtasorok akár évtizedekig is a kertünkben teremnek nekünk.
Bemutatunk egy pofonegyszerű komposztálási módszert, amelyhez nem kell nagy hely és különleges eszközök - mégis sokat segíthet a kertben.
Van pár olyan, nálunk egyelőre nem túl elterjedt faj, mely a tél folyamán még fejlődni is képesek a kertben.
A késő ősz és a kora tavasz - amikor a fákon nincs lomb - ezek az ideális időszakai a szabad gyökerű gyümölcsfa oltványok ültetésére.
Több olyan évelő növény is van, mely nálunk ugyan egynyári, pedig akár át is teleltethetnénk őket.
A kiskerti gyümölcstermesztés sikerének egyik alapja az adott fajokon belül a megfelelő fajták kiválasztása.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Az ecet az egyik legrégebben ismert és leggyakrabban használt élelmiszer-adalékanyag, egy egész iparág épül rá.
Már most itt az ideje felkészülnünk a klímaváltozással kapcsolatos ártalomcsökkentésre.
A késő ősz és a tél azonban a felkészülés ideje is, amikor megfelelő védekezéssel és gondoskodással tehetünk a következő évi jó termésért.
Manapság nagyjából 20-30 kertészet működik a biointenzív elvek alapján Magyarországon.
A banánhéj bomlásakor olyan gázok keletkeznek, melyeket a levéltetvek és más kártevők nem tudnak elviselni.
Közösségi főzéssel búcsúzott a nyártól a Kiskert program Vizsolyban
A talaj termékenységének megőrzése és javítása a fenntartható gazdálkodás alapköve, legyen szó szántóföldről vagy szerény méretű kiskertről.
A pálinkafőzés Magyarországon sokak számára nemcsak hagyomány, hanem szenvedély is, ugyanakkor üzletként fenntartani ma már hatalmas kihívás.
Az őszi nagytakarítással alapozhatjuk meg a jövő év termesztési sikereit a kertben.
A sütőtökkel kapcsolatban vannak félreértések, nem kell ugyanis megvárni a dércsípést.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.

Az élelmiszerek eltarthatóságát a csomagoláson feltüntetett dátumok jelzik, ám ezek kizárólag a bontatlan, sértetlen csomagolásra vonatkoznak.
Az élelmiszeripar és a gasztronómia folyamatosan változik, és ezzel együtt nő a kereslet az eredeti alapanyagokat helyettesítő termékek iránt.
Átalakítja a mezőgazdaság és az élelmiszeripar csomagolási folyamatait az új uniós szabályozás (PPWR), amely 2026 augusztusától lép életbe.
Csak Magyarországon 8-9 millió csokimikulás talál gazdára, miközben az alapanyagot jelentő kakaóbab termelése egyre nagyobb kihívásokkal küzd.
Mostanra mindenki számára bebizonyosodott, hogy már nem működnek azok a módszerek, amiket 10-20 éve alkalmaztak a gazdák.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.