Egyszerűbb, mint gondolnád: ezekkel a trükkökkel turbózhatod fel a beltéri növényeket

agrarszektor.hu
Több olyan kertészeti termék is akad, amelyekkel segíthetjük a növényeink életben maradását, ilyenek például a különböző adalékanyagok és egyéb talajjavítók. A mutatós mulcsok a föld tetejére szórva segítenek a nedvesség megtartásában, a kavics és a homok pedig akár a földbe keverve, akár a cserép aljába helyezve, javítja a vízelvezetést.

Ha már talajjavítók, akkor kezdjük rögtön a különböző mulcsokkal. Ezt az anyagot úgy érdemes használni, hogy a föld felszínére szórjuk, amely ennek hatására kevésbé szárad ki gyorsan, és így a földben elég nedvesség marad a gyökerek számára. A mulcs készülhet szerves anyagból, mint a faforgács vagy a komposzt, vagy szervetlen, esetleg újrahasznosított anyagból, mint a tört kagylóhéj, az üvegdarabok vagy a kavics. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Használhatnuk vermikulitot és perlitet is a talajjavításra. A vermikulit egy ásványi anyag, a perlit pedig egy vulkáni kőzet. Mindkettő megköti a vizet, aztán lassan kiengedi magából. Keverhetjük őket virágfölddel, vagy apró magokat takarhatunk velük: nedvesen tartja őket, uyanakkor a csírázáshoz szükséges fényt is beengedi. 

Lássuk mit érdemes tudni a kertészeti kavicsról és murváról. A vízálló edény aljára helyezett kavicsréteg egy víztároló részt hoz létre, ahol összegyűlik a kiszivárgó víz, és egyúttal megtartja a fölötte lévő gyökereket és a földet is, valamint segít megelőzni a vízpangást. A földhöz kevert murva növeli a vízelvezetést, és jó termesztési feltételeket biztosít a szárazságkedvelő növények számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. június 3. 11:06