Trópusi növények lepték el Budapestet: csodájára járnak az emberek

15. éve, hogy az 1976-ban megalakult Magyar Orchidea Társaság megrendezi az év második, őszi Orchidea és bromélia kiállítását. A rendezvényre ezúttal is a Vajdahunyad várában került sor, bár meglehet, idén utoljára. A november 7-10. között megrendezett őszi kiállítás fókuszában Dél-Amerika papucsorchideái pompáznak.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

Dél-Amerika csodálatos növénykincsei, a papucsorchideák ragyogó megjelenésükkel, feltűnő virágaikkal bizonyítékai annak, hogy még mindig lehet találni nagy virágú orchideákat a szubtrópusi erdőségekben. Ezek a különleges orchideák több száz évvel a felfedezésük után is még mindig tartogatnak meglepetéseket, tudhattuk meg a Magyar Orchidea Társaság által rendezett kiállítás ismertetőjéből. Színük a smaragd zöld, a csillogó kávébarna és a vaníliasárga változataiban pompázik, de találunk a fajok között élénkvörös-, és pink színűt is. Mint a legtöbb orchideafajt, a dél-amerikai papucsorchideákat (Phragmipedium) is többször, többféle módon keresztezték egymással a tudósok, és így még szebb, még változatosabb színvilágú, a mesterséges viszonyokat jobban elviselő egyedek jöttek létre. Ezeket a gyönyörű, különleges csodákat tekinthetik meg a látogatók, több más ősszel virágzó orchideával együtt a Társaság őszi kiállításán.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Vajdahunyad várában rendezett kiállításon mindenki, legyen bár veterán, kezdő vagy leendő orchidea-termesztő, a színpompás virágok laikus kedvelője vagy egyszerű érdeklődő, megtalálhatja a neki tetsző növényeket, növénykompozíciókat. A kiállításon komoly magyar és külföldi termesztők növényeiben gyönyörködhetünk, minden nap meghallgathatjuk a Társaság tagjainak orchideákkal kapcsolatos, változatos és érdekes előadásait, kérdezhetünk a szakértőktől, a vásáron pedig orchideák, broméliák, húsevő növények, kaktuszok és pozsgások, valamint a gondozásukhoz szükséges tápanyagok és segédletek széles választékából böngészhetünk.

A Magyar Orchidea Társaság az agrarszektor.hu kérdésére elárulta, hogy a következő, 2020 márciusára tervezett orchidea kiállítás a tervezett felújítási munkálatok miatt nem biztos, hogy az eddigi helyszínen, a Vajdahunyad várában lesz megrendezve. Alternatív helyszínként a Lurdy Ház merült még fel, de ez még nincs kőbe vésve. A kiállítás és vásár most csütörtökön kezdődött és vasárnap estig tart. A rendezvény programjáról itt lehet tájékozódni.

Végezetül, mintegy kedvcsinálónak bemutatunk néhány képet a kiállításon látható orchideákból:
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?