Jön az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági rendezvénye: íme, a részletek

Jön az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági rendezvénye: íme, a részletek

agrarszektor.hu
Idén mindössze ezer forintba kerül a belépő a 81. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításra, amelynek időpontját Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes jelentette be a Néprajzi Múzeumban. Magyarország legnagyobb agrár és élelmiszer témájú kiállítására idén 2023. október 20-22. között várják a szakmai érdeklődőket és a nagyközönséget. A rendezvény főszervezője az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Valódi vidéki kavalkád várja a fővárosiakat és a fővárosba látogató vidékieket a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén 2023. október 20-22. között. Az eseményt kétévente rendezi meg az Agrármarketing Centrum az Agrárminisztérium égisze alatt, célja pedig nem más, mint egy színes, családi program keretében bemutatni a hazai agrárium és élelmiszergazdaság teljes spektrumát. Az OMÉK természetesen a szakmai látogatókat is éppúgy várja, mint a nagyközönséget, hiszen kitűnő alkalom arra, hogy az agrárgazdaság jeles képviselői kapcsolatot építsenek hazai és külföldi beszerzőkkel, illetve üzleti lehetőségeket találjanak - olvasható a közleményben.

EZ IS ÉRDEKELHET

2010-ben a gazdaságok 28 százalékát irányította 65 éves vagy annál idősebb személy, 2020-ban ez a szám már 35 százalékra nőtt. Ahhoz, hogy a gazdatársadalom nemzedékváltása a hazai agráriumban megvalósulhasson, szükség van ösztönző jogszabályi környezetre, de ugyanígy modern felsősoktatásra és szakképzésre is. Ezeknek az intézményeknek a népszerűsítésében is sokat várunk az idei OMÉK-tól

- mondta el Farkas Sándor miniszterhelyettes az OMÉK időpontjának bejelentése kapcsán. Az OMÉK elsősorban a szakma számára fontos találkozóhely, az utóbbi években azonban legalább annyira felértékelődött a közönségcsalogató oldala is.

Az OMÉK nemcsak azért lehet vonzó célpont a családok számára, mert a belépőjegy ára rendkívül kedvező, hanem azért is, mert minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő programokat. A rendezvényre ezúttal mindössze 1000 forintért lehet majd belépni

- mondta Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzátette: az évek óta népszerű programok közül idén is megépül a Kárpát-medence legnagyobb termelői vására, ahol többek között biotermékek, húskészítmények, mézek, valamint további házi és kézműves termékek széles kínálatával várják a látogatókat. Elmaradhatatlan az őshonos magyar állatokat bemutató udvar, a Hungarikum sziget és a gyermekprogramok is. Színvonalas koncertekkel, bábelőadásokkal, játékos, ugyanakkor szemléletformáló foglalkozásokkal várják az óvodás és iskoláskorú gyermekeket egyaránt.

Az OMÉK hamisítatlan családi program, ahol mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kínálatot: jelen lesznek a legmodernebb és legnagyobb mezőgazdasági gépek, neves élelmiszeripari gyártók hozzák el innovációikat, de az sem fog csalódni, aki a kézműves élelmiszerek iránt rajong. Sőt, a gasztronómia szerelmeseinek is érdemes lesz kilátogatni a Hungexpora, hiszen idén is neves éttermek települnek a gasztropasszázsra. A borok szerelmesei pedig egy egész borszemináriumi téren ismerkedhetnek a legfinomabb nedűkkel

- tette hozzá Ondré Péter.

Az OMÉK számos szakmai találkozónak, előadásnak és díjátadónak is otthont ad majd. Több száz négyzetméteren mutatkozik be az Agrármarketing Centrum exportfejlesztési projektje, a Hungarian Food Business Program. A mintegy 30-50 céget felvonultató közösségi standon lehetőségük nyílik arra, hogy a környező országokból érkező, az Agrármarketing Centrum által felkutatott üzleti partnerekkel ismerkedjenek meg. A standon a kiállítók termékeiből látványkonyhát is üzemeltetnek majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?