Ezeket sokan rosszul csinálják: íme a mikulásvirág gondozásának aranyszabályai

Ezeket sokan rosszul csinálják: íme a mikulásvirág gondozásának aranyszabályai

agrarszektor.hu
Ahogy beköszönt a tél, már mindenki ünnepi lázban kezd égni. Lassan hangulatos fénybe öltözik a város, és Advent első vasárnapja is a nyakunkon van. Ezek a hónapok végtelen kreativitásnak engednek utat, melynek különleges eleme lehet a mikulásvirág. Ezt igazolva, a szakértők összegyűjtöttek néhány hasznos gondozási tippet, hogy az egész szezon alatt teljes pompájukban ragyogjanak virágaink.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Annak érdekében, hogy a legszebb mikulásvirágok lepjék el otthonunkat, két dologra szükséges igazán odafigyelnünk - írja közleményében a Start for Europe. Egyrészt tudnunk kell, melyik növényt érdemest kiválasztanunk az üzletben, másrészt pedig fontos elsajátítanunk az alapvető, gondozásukkal kapcsolatos ismereteket. Szerencsére hogyha néhány apróságot ellenőrzünk, könnyedén megtalálhatjuk a legegészségesebb mikulásvirágot a kertészetben vagy virágboltban. Fontos például, hogy levelei épek legyenek és látszódjanak apró, sárga virágai, földje pedig ne legyen sem túlságosan száraz, sem pedig ázott. Mivel a mikulásvirágok nem szeretik a huzatot, apró tippként érdemes megfigyelünk azt is, hogy az üzletben hova lettek kihelyezve. Hogyha a bejárattól távol, egy nyugodt helyen sorakoznak a növények, tudhatjuk, hogy megfelelő bánásmódban részesültek.

A megvásárolt mikulásvirág innentől a mi gondjainkra van bízva, de néhány alapszabály betartása mellett kicsit sem kell tartanunk gondozásától. Hogyha azt szeretnénk, hogy növényünk megőrizze egészségét és élénk színeit, meleggel és rengeteg fénnyel tehetjük számára igazán élhetővé a környezetet. Emellett figyeljünk oda arra is, hogy otthonunkban se érje őt huzat, mert bánatában könnyen elveszítheti leveleit. Végezetül locsolási igényeivel kell tisztában lennünk. Mivel az elvárt öntözés gyakorisága függhet a virág méretétől, földjének minőségétől, lakáson belüli elhelyezkedésétől és a locsolási technikától is, ezért leginkább földjének szárasságát érdemes megfigyelni. A mikulásvirág nem szereti, ha túlságosan el van áztatva, emiatt elég akkor meglocsolni, amikor földjére nézve már valóban nem leljük nyomát nedvességnek. Ez alapján természetesen a kisebb méretű vagy melegebb helyen élő növények gyakrabban igénylik a vízpótlást, míg a nagyobb méretű, hűvösebb klímán élő társaik több napig is elvannak nélküle.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?