Kiszivárgott EU jelentés: elöregedett a villamoshálózat

agrarszektor.hu
Egy nemrég kiszivárgott Bizottsági jelentés szerint ezermilliárd euróra van szükség az EU klímacsomagjában meghatározott célok eléréséhez.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kiszivárgott jelentés szerint a jelenlegi elektromos hálózat nem fogja bírni az EU klímacsomagjából fakadó infrastrukturális kihívásokat. Az első becslések szerint 2020-ig egymilliárd eurót kell majd hálózatfejlesztésekre költeni, ha az Unió be akarja tartani hármas kötelezettségvállalását.

A cél, hogy 2020-ra a széndioxid-kibocsátás 20 százalékkal csökkenjen, a megújuló energiák aránya és az energiahatékonyság pedig 20 százalékkal emelkedjen.

Jelenleg azonban nem lehet az összes megújuló energiaforrást az energiahálózatokra kapcsolni, hiszen nem is erre építették őket, másrészt el is öregedett már a hálózat.

Az október végén, november elején nyilvánosságra hozandó jelentés tulajdonképpen arra hívja fel a figyelmet, hogy a klímacsomag céljai túl ambiciózusak, a meglévő infrastruktúra mellett megvalósíthatatlanok. Azt kizártnak tartja a Bizottság, hogy kizárólag magánszektorból érkező források fedezni tudják a beruházási igényeket, ezért stratégiát fognak kidolgozni, hogy a különféle projektek közül kiválasszák azokat, melyek közösségi támogatásra is érdemesek.

A 2013 utáni EU költségvetésben jóval több pénzt kell majd az energiahálózatok infrastruktúra-fejlesztéseire félretenni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?