Több pénz jut az állattenyésztésnek

agrarszektor.hu
Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára elmondta, hogy az idei agrár- és vidékfejlesztési támogatásokhoz képest jövőre 20 százalékkal, azaz 130 milliárd forinttal lesz több forrás, így az erre a célra fordítható összeg 593 milliárd forint lesz, ebben az állattenyésztésnek 33%-kal több jut majd, mint idén - olvasható a Magyar Nemzetben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az államtitkár hozzátette, hogy az új agrárköltségvetés tervezettel a kormány főleg a vidéki foglalkoztatás növelését célozta meg. A költségvetés nem csak az adott év szükségleteit foglalja magában, hanem a múltban elmaradt kifizetések pótlására is biztosítanak forrásokat. Emiatt is lett 12 milliárd forinttal magasabb a hazai támogatások mértéke a jövő évre az ideihez képest, ebből szeretnék többek között kifizetni az elmaradt állattenyésztési támogatásokat.

A jövő évi 593 milliárd forintos agrár- és vidékfejlesztési támogatás három pilléren áll majd. Első ilyen pillér a nemzeti támogatások, mely 63,7 milliárd forintot jelent majd jönnek az uniós közvetlen támogatások, melyek 323,4 milliárd forintot jelentenek és végül az uniós társfinanszírozással működő támogatások 205,5 milliárd forintos keretösszeggel.

Az uniós közvetlen támogatások nagy része területalapú, ami mellé társul egy csökkenő, kisebb rész a piaci támogatásokból, de ez a költségvetésben nincs jelen, viszont az ágazat számolhat vele. Az államtitkár erről elmondta, hogy az összes támogatás 20% a hazai forrás, a maradék 80% uniós pénzekből tevődik össze.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?