A Grainger sikeresen lezárta a Fabory-csoport akvizícióját

agrarszektor.hu
A Fabory erősíti a Grainger európai jelenlétét - Magyarországon továbbra is dinamikusan fejlődik a Fabory.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Budapest, 2011. szeptember 27. - A New York-i tőzsdén jegyzett amerikai Grainger csoport bejelentette, hogy sikeresen lezárta a hollandiai székhelyű Fabory akvizícióját. A Fabory dinamikusan fejlődő, Magyarországon is jelen lévő kötőelem kereskedelmi lánc, amely professzionális vevők számára kötőelemeket, szerszámokat és ipari segédanyagokat forgalmaz. A 7,2 milliárd dolláros forgalmú Grainger a felvásárlással megvetette lábát az európai piacon.

A Grainger Észak-Amerikában piacvezető vállalat, amely vállalati vevőket lát el karbantartáshoz, javításhoz és üzemeltetéshez szükséges termékekkel. A cég mintegy 600 kiskereskedelmi egységgel rendelkezik - ezek közül több mint négyszáz az Egyesült Államokban található -, s vevői 370.000 termék közül válogathatnak. Az USA-n kívül a vállalat Kanadában, Mexikóban, Kolumbiában, Puerto Ricóban és Panamában, illetve Indiában, Kínában valamint Japánban rendelkezik leányvállalatokkal. Ezt egészíti ki a most megvásárolt Fabory európai hálózata.

A tilburgi (Hollandia) székhelyű Fabory a kötőelemek piacán Hollandiában és Belgiumban is vezető szerepet tölt be. A csoport 16 országban van jelen, 120 ezer professzionális ügyfelet lát el, katalógusa 80.000 terméket tartalmaz. 2011-ben a csoport mintegy 250 millió eurós árbevételre számít.

A Fabory Magyarországon dinamikusan terjeszkedik, minden egyes egységével újabb és újabb munkahelyeket teremt országszerte. A cég nemrégiben nyitotta meg nyolcadik üzletét, és a következő két évben további boltok megnyitását tervezik. Elsősorban a professzionális vevőkre számítanak, akik a rendeléstől számított 24 órán belül bármilyen kötőelemet, szerszámot vagy segédanyagot megkaphatnak. A cég 2010-es árbevétele megközelítette az egymilliárd forintot, de három éves távlatban forgalmuk megduplázódásával számolnak.

"A Faboryval együttműködve azt tervezzük, hogy segítjük és felgyorsítjuk hálózatuk és termékskálájuk bővítését. Egyúttal minden egységünkben kamatoztatni tudjuk szakértelmüket és tapasztalatukat a kötőelemek területén" - mondta az akvizícióval kapcsolatban Court Carruthers, a Grainger International elnöke.

További információk:

Varga Viktória, Live PR
E-mail: varga@livepr.hu
Telefon: +36 20 223 0421

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?