Milliárdok kerültek ma a gazdákhoz

agrarszektor.hu
Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az Elvira majorban indította el a SAPS támogatások kifizetését.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen 66 milliárd forintnyi előleg kerül ma kifizetésre azoknak a gazdáknak, akiknek a lejárt ellenőrzések alapján már kalkulálható volt az előleg nagysága. December elejéig összesen 140 milliárdot utal át előlegként az MVH a területalapú támogatások idei 294 milliárdos összegéből, ez egyébként 14 milliárddal haladja meg az egy évvel ezelőtti keretet, hektáronként pedig legfeljebb 60 963 forintot lehetett igényelni. Közel 170 ezer gazdálkodó élt sikeresen a lehetőséggel.

A Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert távollétében helyettesítő Czerván György szerint a SAPS meghatározó része azoknak a támogatásoknak, melyek segítik a magyar gazdák tevékenységét, és érdemben hozzájárulnak versenyképességük növekedéséhez. Ehhez kapcsolódóan arról is beszámolt, hogy a különleges tejtámogatás előlegeinek kifizetését is megkezdik a holnapi napon, ennek a támogatásnak a keretösszege idén 6,4 milliárd forint. Az államtitkár külön kitért arra is, hogy bár az időjárás viszontagságai miatt kivételesen nehéz évet zárt a magyar agrárium, a kormány számos lépést tett a problémák enyhítése érdekében. Példának hozta fel az új kárenyhítési rendszer bevezetését, de említést tett Fazekas Sándor brüsszeli kezdeményezéséről is, mely uniós szintű intézkedést javasolt az aszálykárok enyhítésére.

Palkovics Péter elmondása szerint minden eddiginél gördülékenyebben zajlott a területalapú támogatások kifizetésének előkészítése, melyben 500 falugazdász és 200 kamarai tanácsadó is részt vett. Megjegyezte, hogy 3700 igénylővel további egyeztetések lefolytatása szükséges, további 3000 pedig n

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31