Figyelem: február 15-től lehet méhészeti járműre támogatást kérni

agrarszektor.hu
Vissza nem térítendő de minis (csekély összegű) támogatás igényelhető méhészeti eszközhordozó járműre és kapcsolódó költségeire a Magyar Államkincstár közleménye alapján. A támogatási jogcím mindig nagy népszerűségnek örvend, a forráskeret rendszerint pillanatokon belül kiürül.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Magyar Államkincstár 5/2019.(II. 1.) számú közleménye alapján méhészeti járművekre lehet de minimis támogatást igényelni. A csekély összegű támogatást igényelheti az a méhész,

  • akinek üzemeltetésében méhészeti eszközhordozó jármű, illetve vándor méhesház van,
  • ennek üzemben tartásához kapcsolódóan megfizetett és igazolt költségi vannak 2018. évre,
  • továbbá a megvásárolt OBU fedélzeti rendszer költségeire.

A támogatás igénybevételére az jogosult, akinek a tárgyévben legalább nyolcvan méhcsalád volt a tulajdonában, és adatait bejelentette a Tenyészet Információs Rendszerbe (TIR)

A támogatás mértéke

  • a 2018. évben igazoltan megfizetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási, illetve gépjárműadó,
  • 5 évente az OBU fedélzeti rendszer nettó ára,
  • de legfeljebb 40 ezer forint.

A támogatás összege a kérelmező és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás(ok) részére rendelkezésre álló szabad csekély összegű támogatási keret figyelembevételével kerül meghatározásra.

A támogatási kérelmet az N0816 számú "Támogatási kérelem" nyomtatványon február 15 . és április 15. közötti a Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához postai úton kell benyújtani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?