Durván elbánt a szélvihar a magyar termelőkkel: fotókon mutatjuk a brutális károkat

Durván elbánt a szélvihar a magyar termelőkkel: fotókon mutatjuk a brutális károkat

agrarszektor.hu
Óriási károkat okozott a fóliaházakban a hétvégén Magyarországon végigsöprő szélvihar. Noha a károk felmérése folyamatosan zajlik, a szakemberek szerint elképzelhető, hogy a 2017-es október végi szélviharhoz hasonlóan lehet majd csekély összegű támogatást igényelni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Országszerte jelentős károkat okoztak a a fóliaházakban a hétvégén Magyarországon végigsöprő viharos szélrohamok - olvasható a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán. A szakmai szervezet jelezte, hogy a károk enyhítésére vonatkozó esetleges eljárásrenddel kapcsolatban még nincsenek információik, ám egyes falugazdászok közölték, elképzelhető, a 2017 október végi szélviharhoz hasonlóan a de minimis keret terhére lehet majd csekély összegű támogatást igényelni.

Ennek viszont nélkülözhetetlen feltétele, hogy a károsultak minél előbb keressék fel falugazdászukat, és jelezzék a káreseményt, valamint adják meg a fóliaház/sátor területét, illetve azt, hogy csak a fólia vagy a váz is károsodott-e, valamint azt, hogy milyen kultúra van a fóliában és az is károsodott-e. A gyorsabb adatfelvétel érdekében nem árt helyrajzi számmal, valamint a káreseményről készített fotókkal is készülni. A FruitVeB tudatta, hogy a károk felmérése folyamatosan zajlik.

Fotó: FruitVeB
Fotó: FruitVeB
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?