Durván elbánt a szélvihar a magyar termelőkkel: fotókon mutatjuk a brutális károkat

Durván elbánt a szélvihar a magyar termelőkkel: fotókon mutatjuk a brutális károkat

agrarszektor.hu
Óriási károkat okozott a fóliaházakban a hétvégén Magyarországon végigsöprő szélvihar. Noha a károk felmérése folyamatosan zajlik, a szakemberek szerint elképzelhető, hogy a 2017-es október végi szélviharhoz hasonlóan lehet majd csekély összegű támogatást igényelni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Országszerte jelentős károkat okoztak a a fóliaházakban a hétvégén Magyarországon végigsöprő viharos szélrohamok - olvasható a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán. A szakmai szervezet jelezte, hogy a károk enyhítésére vonatkozó esetleges eljárásrenddel kapcsolatban még nincsenek információik, ám egyes falugazdászok közölték, elképzelhető, a 2017 október végi szélviharhoz hasonlóan a de minimis keret terhére lehet majd csekély összegű támogatást igényelni.

Ennek viszont nélkülözhetetlen feltétele, hogy a károsultak minél előbb keressék fel falugazdászukat, és jelezzék a káreseményt, valamint adják meg a fóliaház/sátor területét, illetve azt, hogy csak a fólia vagy a váz is károsodott-e, valamint azt, hogy milyen kultúra van a fóliában és az is károsodott-e. A gyorsabb adatfelvétel érdekében nem árt helyrajzi számmal, valamint a káreseményről készített fotókkal is készülni. A FruitVeB tudatta, hogy a károk felmérése folyamatosan zajlik.

Fotó: FruitVeB
Fotó: FruitVeB
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?