Sok vállalkozás kaphat most ilyen támogatást Magyarországon: így lehet igényelni

Sok vállalkozás kaphat most ilyen támogatást Magyarországon: így lehet igényelni

agrarszektor.hu
Csekély összegű támogatásra pályázhatnak a szárítmány előállító tevékenységet folytató vállalkozások. Már meg is jelent az erről szóló kincstári közlemény.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a szárítmány előállítók által igénybe vehető költségtámogatásról szóló 20/2019. (V. 27.) AM rendelet szerinti támogatási kérelem benyújtásáról - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. Ennek értelmében a vissza nem térítendő támogatás a zöldség- és gyümölcsfélékből, gyógynövényekből és fűszernövényekből, forró levegővel mesterségesen szárított, illetve asztalt vagy pörkölt termény előállításához felhasznált fűtési költségek után vehető igénybe.

A támogatható gyógy- és fűszernövények, illetve termények listája, továbbá az igénybe vehető támogatás mértéke a 20/2019. (V. 27.) AM rendelet mellékleteiben található. A támogatási kérelmet 2022. július 15. és 2022 augusztus 30. között lehet benyújtani kizárólag elektronikusan, az alábbi honlapon elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlap kitöltésével.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 4. 06:03