Sok vállalkozás kaphat most ilyen támogatást Magyarországon: így lehet igényelni

Sok vállalkozás kaphat most ilyen támogatást Magyarországon: így lehet igényelni

agrarszektor.hu
Csekély összegű támogatásra pályázhatnak a szárítmány előállító tevékenységet folytató vállalkozások. Már meg is jelent az erről szóló kincstári közlemény.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a szárítmány előállítók által igénybe vehető költségtámogatásról szóló 20/2019. (V. 27.) AM rendelet szerinti támogatási kérelem benyújtásáról - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. Ennek értelmében a vissza nem térítendő támogatás a zöldség- és gyümölcsfélékből, gyógynövényekből és fűszernövényekből, forró levegővel mesterségesen szárított, illetve asztalt vagy pörkölt termény előállításához felhasznált fűtési költségek után vehető igénybe.

A támogatható gyógy- és fűszernövények, illetve termények listája, továbbá az igénybe vehető támogatás mértéke a 20/2019. (V. 27.) AM rendelet mellékleteiben található. A támogatási kérelmet 2022. július 15. és 2022 augusztus 30. között lehet benyújtani kizárólag elektronikusan, az alábbi honlapon elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlap kitöltésével.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?