1,2 milliárdnyi büntetés tavaly

agrarszektor.hu
A múlt évben a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzések során mintegy 1,2 milliárd forint bírságot szabtak ki - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az államtitkár közölte: 2012-ben 76 747 ellenőrzést végeztek az előző évi 78 859 után. Az ellenőrzések mintegy 5,8 százalékában, 4499 esetben állapított meg a hatóság olyan jogsértést, amely valamilyen szankciót vont maga után.

Az ellenőrök 2019 esetben figyelmeztették az ellenőrzött vállalkozókat, bírságot 3994 esetben szabtak ki. A bírság összege 1,178 milliárd forintot tett ki. Az élelmiszer-előállítói, -forgalmazói tevékenység részleges vagy teljes korlátozására 505 esetben volt szükség.

Tavaly élelmiszer eredetű megbetegedés gyanúját 77 esetben - ez összesen 1327 megbetegedés volt - jelentették. Ebből az azonnali helyszíni és laboratóriumi vizsgálatok 31 esetben igazolták, hogy a betegség élelmiszertől ered. A betegek száma összesen 790 volt, közülük 119-en kerültek kórházba. A tömeges méretű - egyidejűleg 30 főt meghaladó - események száma 11 volt, megegyezően az előző évivel - közölte az államtitkár.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?