Koronavírus: meglepő dologgal találkozhatnak a vásárlók a magyar boltokban

Koronavírus: meglepő dologgal találkozhatnak a vásárlók a magyar boltokban

MTI
Egyre több üzletben biztosítanak kézfertőtlenítési lehetőséget a vásárlóknak - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pleva György elmondta, a hivatal korábbi ajánlását, miszerint az üzletek helyezzenek ki kézfertőtlenítőt, akkor kevesen tudták betartani, mert alig lehetett hozzájutni a termékhez. Mostanra azonban a probléma megoldódott, egyre több üzletben helyezik ki a fertőtlenítőszert. Legutóbbi ellenőrzésükön kiderült az is, mind gyakoribb, hogy egyszer használatos kesztyűket is biztosítanak a vásárlóknak a boltok.

Megjegyezte, hogy a boltok előrecsomagolhatnak pékárukat a darabszám meghatározásával. Javasolják továbbá a maszk használatát az alkalmazottaknak olyan munkahelyeken, ahol csomagolatlan élelmiszerrel dolgoznak, de figyelni kell arra, hogy a maszk a szájat és az orrot is takarja - figyelmeztetett Pleva György.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ahogy azt az Agrárszektor korábban megírta, a biztonságos üzemelés érdekében, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei húsvét előtt ellenőrzéseket tartottak a hazai élelmiszerüzletekben. Megtudtuk, hogy habár összességében az áruházláncok jól vizsgáztak, és az akció elsődleges célja a segítés volt, a súlyosnak minősített hiányosságoknál, illetve hibás eljárások alkalmazása esetén a Nébih felszólítja az üzemeltetőket a megfelelő feltételek biztosítására. Emellett több üzletláncnál is tapasztalták, hogy a központi utasításokat eltérően értelmezik az egyes egységekben, amiről az üzemeltetők szintén tájékoztatást kapnak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?