Ez most jó hír! - Olcsóbb lehet az idei vetőmag

agrarszektor.hu
Meghirdette a tavaszi kalászos növények tájékoztató jellegű vetőmagárait a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Tonnánként nettó 94 ezer forintos árat javasolnak a piaci szereplőknek. A szövetség szerint a tavaszi kalászosoknál az idén folytatódik az árcsökkenő trend.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 94 000 forint plusz áfa tonnánkénti ár a tavaszi kalászosok (árpa, zab, búza) II. szaporulati fokú vetőmagjaira vonatkozik. Az ár a zsákos kiszerelésű, csávázott, fémzárolt, az eladó telephelyén gépkocsira rakott vetőmagokra értendő.

A kihirdetett ár a piaci folyamatokon alapul, de nem kötött, illetve nem ajánlott ár - közölte Polgár Gábor, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet ügyvezető igazgatója. A konkrét szerződéses árat a szerződő felek maguk határozzák meg. 

A szövetség a szakmaközi szervezetekre vonatkozó törvény alapján hirdetheti meg a tájékoztató árat. Ennek mértékét a korábbi évek tapasztalatai, az előző évek átlagárai, a hatósági információk és a tagi adatgyűjtés eredményei határozzák meg. 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy jelentős különbségek voltak a tavaszi kalászos értékesítési áraiban. Ezzel párhuzamosan a vetőmagárak is változtak: 2007-ben például 60 ezer forintot adtak egy tonnáért, míg 2013-ban több mint 110 ezret. Az elmúlt évben a zab kivételével csökkent az átlagár, és várhatóan ez a tendencia idén is folytatódik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?