Ez most jó hír! - Olcsóbb lehet az idei vetőmag

agrarszektor.hu
Meghirdette a tavaszi kalászos növények tájékoztató jellegű vetőmagárait a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Tonnánként nettó 94 ezer forintos árat javasolnak a piaci szereplőknek. A szövetség szerint a tavaszi kalászosoknál az idén folytatódik az árcsökkenő trend.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A 94 000 forint plusz áfa tonnánkénti ár a tavaszi kalászosok (árpa, zab, búza) II. szaporulati fokú vetőmagjaira vonatkozik. Az ár a zsákos kiszerelésű, csávázott, fémzárolt, az eladó telephelyén gépkocsira rakott vetőmagokra értendő.

A kihirdetett ár a piaci folyamatokon alapul, de nem kötött, illetve nem ajánlott ár - közölte Polgár Gábor, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet ügyvezető igazgatója. A konkrét szerződéses árat a szerződő felek maguk határozzák meg. 

A szövetség a szakmaközi szervezetekre vonatkozó törvény alapján hirdetheti meg a tájékoztató árat. Ennek mértékét a korábbi évek tapasztalatai, az előző évek átlagárai, a hatósági információk és a tagi adatgyűjtés eredményei határozzák meg. 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy jelentős különbségek voltak a tavaszi kalászos értékesítési áraiban. Ezzel párhuzamosan a vetőmagárak is változtak: 2007-ben például 60 ezer forintot adtak egy tonnáért, míg 2013-ban több mint 110 ezret. Az elmúlt évben a zab kivételével csökkent az átlagár, és várhatóan ez a tendencia idén is folytatódik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?