Mezőgazdaságunk alapja a talaj - Nem mindegy, hogy bánunk vele

agrarszektor.hu
Május 19-én első alkalommal kerül megrendezésre a "Talajközpontú Termelés Konferenciája - a szántóföldi hozamnövelés az alapoktól" nevű szakmai fórum. A 2015. évet az ENSZ a Talajok Nemzetközi Évének nyilvánította, többek között ez adta az ötletét és aktualitását a Phylazonitot forgalmazó Agrova Kft., az Axiál, a Fertilia, a Magyar Talajtani Társaság, a Nébih, és a GOSZ szakmai támogatásával megrendezésre kerülő konferenciának. A szakmai nap médiapartnere az agrárszektor.hu.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Mindennek az alapja a talaj - nagyon fontos, hogy bánunk vele. Az egészséges talaj és a szakszerű talajművelés a szántóföldi növénytermesztés hozamnövelésében is kulcsszerepet játszik. A konferencia célja, hogy a témával kapcsolatban valódi tudást és pontos technológiai ismereteket adjon a termelők kezébe. A konferencián gyakorlati szakemberek, termelők és a tudományos élet képviselői járják körül e komplex témakört, számos szempontból vizsgálva a talajt érintő aktuális kérdéseket. A szakmai programban kiemelt figyelmet kapnak a jelenleg leginkább porondon lévő témák, így a fuzárium és tápanyag-utánpótlás.

A Magyar Talajvédelmi Szövetség
Jelenleg az emberiség számára a termőtalajok állapota jelenti a legnagyobb kihívást, illetve igényli a legnagyobb odafigyelést. A földfelszín alig 12 százaléka - 1,6 milliárd hektár - alkalmas a mezőgazdasági termesztésre, és a termőtalaj vastagsága ezen a viszonylag kis területen is csak alig néhány arasznyi. Bár a terméseredmények növekednek, egyre nehezebb feladatot jelent az egyre csökkenő termőfelületen előállítani a növekvő népesség ennivalóját. Az ENSZ éppen ezért a 2015. évet a Talajok Nemzetközi Évének nyilvánította. "Egészséges talajokat az egészséges életért" - ez pedig a kampányév jelmondata.

A téma hazai felkarolója a Talajvédelmi Egyesület keretein belül létrehozott Magyar Talajvédelmi Szövetség, amelynek célja, hogy a talajművelés, a talajtan, a tápanyag-utánpótlás és a mikrobiológia oldaláról, mintegy konzíliumként ismeretanyagot gyűjtsön, és az így létrejövő tudáshalmazt átadja a mezőgazdasági termelőknek. A május 19-én megrendezésre kerülő konferencia a Magyar Talajvédelmi Szövetség első bemutatkozása lesz.

A konferencia médiapartnere az

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?