Hogyan lehetne többet öntözni? - Indulnak az egyeztetések

agrarszektor.hu
Tárcaközi egyeztetést kezdeményezett az öntözési problémák miatt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz). A szervezetek szerint több jogszabályt is felül kellene vizsgálni.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A NAK és a Magosz a Földművelésügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Miniszterelnökség és a Nemzetgazdasági Minisztérium bevonásával kezdeményezett egyeztetéseket - jelentette be Hubai Imre, a NAK alelnöke. A kormány márciusban benyújtotta az Európai Uniónak Magyarország felülvizsgált vízgyűjtő-gazdálkodási tervét, amely az elkövetkező hét évben meghatározza az öntözési lehetőségeket és az öntözésfejlesztési támogatásokat. A vízgyűjtő-gazdálkodási terv mellett azonban az öntözővízhez való hozzáféréssel kapcsolatos jogszabályokat is felül kellett vizsgálni.

A terv jóváhagyása után májusban elindulhatnak az öntözésfejlesztési támogatások. A Vidékfejlesztési Programban (VP) a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére és az öntözött területek növelésére az idén tavasszal 49,5 milliárd forint forrással jelenik meg pályázati felhívás, a kertészetben pedig 76,5 milliárd forint juthat korszerűsítésekére.

Októbertől ismét kell vízkészlet-járulékot fizetni, de a NAK kezdeményezésére a díjmentesség bizonyos esetekben továbbra is fennmaradhat - közölte az MTI szerint Hubai Imre. Szintén kamarai javaslat volt, hogy a fenntartható vízgazdálkodás érdekében kapjanak amnesztiát az agráriumban engedély nélkül létesített kutak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?