Sokkal tovább tartja meg méregzöld színét ez az új paprika

agrarszektor.hu
Örökzöld" új paprikafajtát nemesítettek, amely az eddigieknél tovább tartja meg sötétzöld színét. Az új paprika azért marad zöld, mert sokkal több benne a színét adó klorofill.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az új paprikafajta a nemesítők szerint főként az egészségtudatos fogyasztók számára lehet előnyös, akik a tápanyagokban gazdagabb zöldségeket részesítik előnyben. Az Overgreen-nek nevezett paprikát a hagyományos nemesítés módszereivel hozta létre a Syngenta.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

Az előállított paprika tovább tartja eredeti, sötétzöld színét, és az egyéb fajtáknál kissé ropogósabb. A paprika azért marad tovább zöld, mert minden sejtje kétszer annyi klorofilt tartalmaz, mint az eddigi fajták, és a klorofil molekulák is kétszer nagyobbak.

A termelők számára szempont lehet, hogy az új paprika erős felszíni szövete jobb védelmet biztosít a nap erős sugárzásával szemben, másrészt tovább őrzi meg friss zöld színét. Így a gazdáknak több idejük maradhat a termés betakarítására anélkül, hogy az túléretté válna.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?