Pusztító károkat okozunk: veszélyben az emberiség

agrarszektor.hu
A világ vezetőinek meg kell sokszorozniuk a klímaváltozás megakadályozására tett erőfeszítéseiket, mielőtt még végleg késő lenne - figyelmeztetett David Attenborough, angol természettudós és dokumentumfilmes a davosi világgazdasági fórumon. A természetfilmes szerint az emberi tevékenység olyan gyors és pusztító erejű károkat okoz a természetben, amely immár az emberi civilizáció fennmaradását veszélyezteti.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

David Attenborough szerint az a korszak, amelyben született, éghajlati stabilitása révén lehetőséget biztosított az emberiségnek, hogy letelepedjen, gazdálkodjon, és civilizációkat hozzon létre, illetve ez a stabilitás tette lehetővé az üzleti növekedést, és a nemzetek közötti együttműködést is - írja az Index. A természetfilmes a davosi világgazdasági fórumon figyelmeztett ugyanakkor arra, hogy ez a korszak véget ért, és ahogy ő fogalmazott "az édenkert nincs többé". Az emberiség ugyanis olyan mértékben átalakította a világot, hogy a tudósok ezt már egy új földtörténeti korszaknak tekintik - tette hozzá.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Attenborough arra figyelmeztette a hallgatóságban ülő politikai és üzleti vezetőket, hogy az emberiség által egyedüliként ismert életkörülmények gyorsan változnak, így a klímaváltozás megakadályozására tett erőfeszítéseket még az előtt meg kell sokszoroznia a világ vezetőinek, mielőtt késő lenne. A világgazdasági fórum előtt végzett felmérés eredményei azt mutatták, hogy a globális gazdaságra jelenleg leselkedő legnagyobb veszélyek a környezetből erednek, és félő, hogy emiatt a nemzetek közötti együttműködés is romlani fog. A dokumentumfilmes elismerte ugyanakkor, hogy még őt magát is meglepte, hogy milyen gyors és pusztító erejű károkat okoz az emberi tevékenység a természetben.

A következő két évben várható ENSZ-klímaegyezmények megteremtik a fenntartható fejlődés és a természettel kötött “új megállapodás" (new deal) lehetőségét - emelte ki Attenborough. Amit most, az elkövetkező néhány évben tesz az emberiség, az mélyrehatóan meg fogja határozni a következő évezredek történéseit, és ha az elkövetkező évtizedben nem születik megoldás a problémára, akkor szörnyű jövő vár a jövő gyermekeire - hangsúlyozta.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?