17 milliárd eurót fektetett egy brit cég a vertikális farmokba

agrarszektor.hu
Az Ocado, online kereskedelmi és technológiai cég nem aprózza el: 17 milliárd fontot (19,1 milliárd eurót) fektet a mostanság nagyon divatos vertikális farmok fejlesztésébe. Megvették Európa legnagyobb függőleges kiterjedésű gazdaságát is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A vertikális farmgazdaság olyan beltéri élelmiszertermelést jelent, ahol a termelőegységeket egymás felett helyezik el, precízen kontrollált körülmények között termesztve a növényeket. Az Ocado közölte: két hasonló területen dolgozó céggel, az 80 Acres Farms-szal és a Priva Holdinggal közös befektetést indítottak. Közben a vállalat megszerezte Európa legnagyobb vertikális gazdaságát is: felvásárolta a Jones Food Company részvényeinek 58%-át. Ez a cég Észak-Angliában, Scunthorpe-ban működteti a vertikális növénytermesztő üzemét.


Hiszünk abban, hogy a mai befektetésünk a vertikális termelésbe megnyugtatja a vevőket, főleg, ami fenntarthatóságot és a termékek frissességét illeti. Képesek vagyunk olyan technológiát létrehozni, ami forradalmasítja a szektort és friss termékekkel látja el a piacot" 

- mondta Tim Steiner, az Ocadio vezérigazgatója. Steiner arról is beszélt, hogy várhatóan függőleges gazdaságokat telepítenek a vásárlói pontjaik mellé, amit azt jelenti, hogy friss és fenntartható gazdaságból származó termékeket fognak árulni, amelyeket nagyon rövid idő alatt tudnak majd eljuttatni a vásárlók konyhájába - írta az ESM Magazine. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?