Durva napok várnak ránk: a héten visszatér az elviselhetetlen forróság

MTI
A következő napokban kevesebb helyen várható csapadék. Sok lesz a napsütés és melegszik is az idő: a hét közepén már 35 fok is lehet, de a hétvégére több fokkal mérséklődik majd a kánikula - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfőn a déli és délkeleti megyékben felhősebb idő várható, ott csak kevés napsütés lehet, és elsősorban arrafelé kell további záporokra, zivatarokra számítani. Másutt a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésben lehet bízni, és csak kevés helyen lehet csapadék. A szél megélénkül, északkeleten és zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb 26-31 fok között várható.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Kedden túlnyomóan napos idő várható, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 29-33 fok között valószínű.

Szerdán derült, napos, csapadékmentes idő ígérkezik. A leghidegebb órákban 16-21 fok lesz, napközben azonban 30-35 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön kezdetben derült, napos idő várható, majd délutántól átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Nagyobb eséllyel északon, északkeleten szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Időnként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 16-22 fok között valószínű, a nappali maximumok pedig 31-35 fok között alakulnak majd.

Pénteken napos idő várható, egy-egy futó záporon kívül számottevő csapadék nem valószínű, de gyakran megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb 26-31 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap napos időre lehet számítani, érdemi csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet szombaton 13-18, vasárnap 14-18 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 24-29, vasárnap 25-29 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58