2022. október 5. szerda Aurél

Itt az idő! Már most fel kell készülni a jövő évi növényvédelmi kihívásokra

agrarszektor.hu
A száraz és meleg október után november elején beköszöntött a hűvös, esős és igazi ősz. Noha sok növény már megszabadult a leveleitől, több dísznövény még most is virágzik. Kártevőből egyre kevesebbet lehet látni, ám lassan el lehet kezdeni a felkészülést a jövő évi növényvédelemre, jelentette ki dr. Aponyi Lajos növényvédelmi jelentésében.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az ősz végével a kártevők aktivitása is a végéhez közeledik. Ebben a nyugodtabb időszakban az ember értékelheti, hogy az év során mennyire voltak sikeresek a növényvédelmi erőfeszítései, és ezek tükrében kezdhet el felkészülni a következő szezonra, olvasható a magyarnovenyorvos.hu oldalán.

Már a tél folyamán meg kell kezdeni a felkészülést a következő évi növényvédelemre. Ehhez ismerni kell a talajok tápanyag-ellátottságát és károsítóval való fertőzöttségét. Ezért az őszi betakarítás kiváló lehetőség arra, hogy az ember megismerje a terület talajlakó kártevőit, de hasznos támpont lehet számára a felszedett termés egészségi állapota is. Ha sok a megrágott sárgarépa, petrezselyem és cékla, vagy a már korábban betakarított burgonya, érdemes lehet a jövő évi szezont talajfertőtlenítéssel kezdeni.

A téli metszés előtti átvizsgálás gyorsan kideríti, hogy mennyire fertőzöttek a fák pajzstetűvel, atkatojásokkal, vértetűvel, de a lisztharmatos vesszők felismerése sem ördöngös feladat, még laikusok számára sem. A lehullott lombon megismerhetőek a levélbetegségek, így a varasodás, levéllikasztó betegség, gnomónia, vörösfoltosság, és még sok más kórokozó tünete is. A fák vesszeire a rászáradt moníliás múmiák arról árulkodnak, hogy idén sok volt a molykártevő, és jövőre jobban kell időzíteni az ellenük való védekezést.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

A felsorolt jelenségek csupán egy részét teszik ki a hatékony védelemre való felkészülésnek. A lényeg abban rejlik, hogy az ember mindent adjon meg növényeinek az optimális fejlődéshez, mert ebben az esetben kevesebb növényvédelemmel is sikerek érhetőek el. Ha viszont muszáj permeteznni, azt mindig csak a kártevők előrejelzésére alapozottan szabad elvégezni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 4. 11:01