Teljesen megbolondult az időjárás: hó és zivatar is jöhet kedden

agrarszektor.hu
Frontokkal tarkított, változékony időszak veszi kezdetét, kedden északon hó is hullhat, délután, este délnyugaton pedig az ég dörrenhet meg. A következő napokban már nem a hidegpárnáé lesz a főszerep és új arcát mutatja az időjárás.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Kedden nyugat felől egy meleg-, majd délután egy hidegfront érkezik, így szinte az egész országban számítani kell csapadékra: ez a legtöbb helyen eső lesz, ugyanakkor az Északi-középhegység térségében ónos eső, havas eső, illetve hó is hullhat, a magasabb hegycsúcsokon pár centis hóréteg is kialakulhat - írja az Időkép. Itt lesz hidegebb, helyenként alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Délnyugaton eközben 10-12 fokig is melegedhet a levegő, ugyanakkor késő délután, este felé, ahogy a hidegfront megérkezik, labilizálódik a légkör, így az eső mellett a záporos csapadék válik jellemzővé, helyenként az ég is megdörrenhet.

Forrás: Időkép

A déli-délnyugati szél élénk, erős lesz, majd délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul, főként a frontvonal mentén viharossá fokozódik. Ekkor már a Dunántúlon is keveredhetnek hópelyhek az esőbe.

Szerdán is változékony, gyakran szeles idő várható, többfelé záporokkal, hózáporokkal. Nem lesz viszont hideg, délután 3-8 fokot mérhetünk.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?